Επικράτεια: Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ιδιαίτερα σε νότια Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι και στην Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία διατηρείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ιδίως σε ανατολική Στερεά και Αιγαίο, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 20-23°, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάσει τους 24-26°. Ανάλογες μέγιστες αναμένονται και σε δυτικά και βόρεια πεδινά τμήματα.

Οι άνεμοι παραμένουν ενισχυμένοι από ΒΒΑ διευθύνσεις, φτάνοντας και τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ σε Κυκλάδες και νοτιοδυτικό Αιγαίο, σε σχετική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.


100 άρθρα διαθέσιμα

4 Δεκεμβρίου 2022, 01:30

Παροδικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ασθενή βροχή σε αρκετές περιοχές του νομού.

Περισσότερα »

4 Δεκεμβρίου 2022, 01:12

Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και παροδικές βροχές σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της χώρς, με έμφαση σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μέτριοι / ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, εμφανιζόμενοι ως Α/ΝΑ στο Ιόνιο.

Περισσότερα »

30 Νοεμβρίου 2022, 17:45

Λίγο μετά την αλλαγή προς Πέμπτη, (το κυρίως) μέτωπο βροχών αλλά και καταιγίδων θα διέλθει πάνω από την Αττική με εκδήλωση κατά διαστήματα πολύ ισχυρών φαινομένων. Σταδιακή βελτίωση των συνθηκών μέσα στο πρωί.

Περισσότερα »

30 Νοεμβρίου 2022, 15:21

Συνεχείς βροχές εκδηλώνονται ήδη στα ανατολικά τμήματα της Επικράτειας ενώ κύμα ισχυρών βροχών / καταιγίδων αναμένεται να σαρώσει πολλά νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και περιοχές του Αιγαίου από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, με κίνηση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2022, 17:38

Χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο αλλά και το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας στην Αττική με αυξημένη συννεφιά, κατά διαστήματα ασθενείς βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένους ανέμους.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2022, 17:00

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού μέσα στο Σάββατο με κατά τόπους βροχές από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα τμήματα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της Κυριακής και κατά το πρώτο μισό της ημέρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 12:26

Απότομη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά τα μεσάνυκτα προς Τετάρτη με κύμα βροχών / καταιγίδων παροδικά ισχυρών στο νομό. Βελτίωση των συνθηκών αναμένεται μέσα στο πρωί της Τετάρτης και η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη στη συνέχεια. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 11:12

Ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά θα φέρει ένα κύμα ισχυρών βροχών / καταιγίδων αρχικά στα βορειοδυτικά το οποίο στη συνέχεια θα σαρώσει τη χώρα κινούμενο προς τα νοτιοανατολικά.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 10:45

Αρκετά δραστήριο παραμένει το επόμενο διάστημα με δύο κακοκαιρίες: Η πρώτη, φθινοπωρινού τύπου κατά το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης 22-23 Νοεμβρίου με βροχές σε όλη τη χώρα και η δεύτερη από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Η καιρική δραστηριότητα διατηρείται και την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

18 Νοεμβρίου 2022, 22:34

Πιθανότητα παροδικής βροχής το απόγευμα της Κυριακής. Κύριο χαρακτηριστικό ο Νοτιάς ο οποίος κατά διαστήματα θα είναι αρκετά ενισχυμένος ιδίως την Κυριακή στα νότια του νομού.

Περισσότερα »

18 Νοεμβρίου 2022, 22:04

Βροχερός καιρός κυρίως σε δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας ενδεχομένως και τους 30 βαθμούς στη βόρεια Κρήτη.

Περισσότερα »

15 Νοεμβρίου 2022, 11:09

Φθινοπωρινό το μοτίβο του καιρού αυτήν την εβδομάδα, με κατά διαστήματα βροχές σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Κακοκαιρία αναμένεται την Κυριακή 20/11, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 21/11 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταιγίδες στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Περισσότερα »

11 Νοεμβρίου 2022, 20:18

Νεφελώδες το Σάββατο στην Αθήνα, με σχετικά χαμηλές (σχεδόν χειμωνιάτικες) θερμοκρασίες και ψιλόβροχο. Βελτιωμένες συνθήκες την Κυριακή και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Περισσότερα »

11 Νοεμβρίου 2022, 20:04

Διαταραχή, με τροχιά από τα βορειοανατολικά προς το Ιόνιο, θα έχει σαν αποτέλεσμα τις βροχές σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα (με εξαίρεση τα νότια και ανατολικά). Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και θυελλώδεις βορειοανατολικοί έως και τα 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Περισσότερα »

7 Νοεμβρίου 2022, 21:17

Νέα αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή το βράδυ, με αύξηση των νεφώσεων και βροχές έως μέτριων εντάσεων το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου σε ένα μεγάλο τμήμα της Επικράτειας με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα, αλλά καλύτερες συνθήκες στο νότιο Αιγαίο.

Περισσότερα »

4 Νοεμβρίου 2022, 19:41

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού και στην Αττική με ισχυρές βροχές / καταιγίδες τη νύχτα προς Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η Κυριακή θα είναι αρκετά βροχερή με πιθανότητα ισχυρών φαινομένων

Περισσότερα »

4 Νοεμβρίου 2022, 19:23

Οι συνθήκες του Σαββατοκύριακου θα διαμορφωθούν από την πρώτη αμιγώς φθινοπωρινή κακοκαιρία, η οποία θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας. Το Σάββατο όσον αφορά τα δυτικά τμήματα και την Κυριακή όσον αφορά αρκετές περιοχές του Αιγαίου και τις νοτιότερες ηπειρωτικές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες ενώ κατά τόπους ισχυρές βροχές θα σημειωθούν και σε βορειότερα ηπειρωτικά τμήματα όπως για παράδειγμα στην κεντρική Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία.

Περισσότερα »

31 Οκτωβρίου 2022, 23:21

Το καιρικό ενδιαφέρον αυτής της εβδομάδας εστιάζεται στην κακοκαιρία που θα μας απασχολήσει από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα, με κορύφωση το Σάββατο και την Κυριακή. Πρόκειται για κακοκαιρία “φθινοπωρινού τύπου”, η οποία θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές / καταιγίδες σε δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Περισσότερα »

25 Οκτωβρίου 2022, 01:08

Σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με προοπτική να επιστρέψουν σε κανονικές τιμές προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες…

Περισσότερα »

17 Οκτωβρίου 2022, 22:47

Εβδομάδα βοριάδων και σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών στα ανατολικά και στο Αιγαίο χωρίς φαινόμενα, με εξαίρεση την Τρίτη 18/10 και την Παρασκευή 21/10 όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το Σάββατο 22/10 το σκηνικό του καιρού αλλάζει…

Περισσότερα »

14 Οκτωβρίου 2022, 22:13

Φθινοπωρινό το σκηνικό στην Αττική, με κυριαρχία του βορείου ρεύματος σε έως θυελλώδεις εντάσεις στα νοτιοανατολικά και παροδικές βροχές κυρίως κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν την Κυριακή.

Περισσότερα »

14 Οκτωβρίου 2022, 21:59

Μετατόπιση των ισχυρών καταιγίδων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και κατά το Α’ μισό της Κυριακής με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο σε θυελλώδεις εντάσεις.

Περισσότερα »

13 Οκτωβρίου 2022, 20:36

Βροχερή και φθινοπωρινή η ημέρα στην Αθήνα κυρίως κατά το πρώτο μισό της. Αίσθηση ψύχρας μετά το απόγευμα καθώς οι βοριάδες θα ενισχυθούν ιδίως στα ανατολικά.

Περισσότερα »

13 Οκτωβρίου 2022, 19:53

Ισχυρές καταιγίδες με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, υδροστρόβιλων και κατά τόπους πολύ ισχυρών ανέμων αναμένεται στα δυτικά τμήματα της χώρας. Βροχές αναμένονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Περισσότερα »

10 Οκτωβρίου 2022, 23:19

Η εβδομάδα θα είναι κάπως άστατη και κατά διαστήματα βροχερή κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, με ενδεχόμενο βροχών απο το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και σε νότια τμήματα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η προοπτική για τη διέλευση κάποιας οργανωμένης κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα οι απαραίτητες μετά τη θερινή ξηρασία βροχές, να καθυστερούν…

Περισσότερα »

4 Οκτωβρίου 2022, 10:20

Συνεχίζεται το θερμοκρασιακό “σκωτσέζικο ντους”, αυτή τη φορά στην ψυχρή του εκδοχή. Χαμηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες κατά 4-6 βαθμούς και ενισχυμένοι βοριάδες αυτήν την εβδομάδα, αλλά το σκηνικό αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα με περισσότερο ομιχλώδη και βροχερό (από την Τετάρτη 12/10) καιρό.

Περισσότερα »

1 Οκτωβρίου 2022, 09:53

Ιδιαίτερα ζεστό το Σάββατο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35-36° και τοπικά 37°. Από το απόγευμα όμως, αναμένεται ξέσπασμα καταιγίδων κατά τόπους ισχυρών αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή του καιρού με στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς και πτώση της θερμοκρασίας. Αρκετά δροσερότερη η Κυριακή κατά 4-6° στις περισσότερες περιοχές με καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Περισσότερα »

27 Σεπτεμβρίου 2022, 00:08

Οι ευχάριστες συνθήκες δίνουν τη θέση τους σε ένα σκηνικό νοτιά, βροχών (κυρίως δυτικά) και ιδιαίτερα αυξημένων θερμοκρασιών με κορύφωση το Σάββατο όπου αναμένονται έως και 35 βαθμοί. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου στα βόρεια και διαδοχικά και σε νοτιότερα τμήματα της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Περισσότερα »

20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:09

Ψυχρή και άστατη εβδομάδα με βροχές σε δυτικά / νοτιοδυτικά την Τρίτη 20/9 ενώ από την Τετάρτη 21/9 μέχρι την Παρασκευή 23/9 αναμένονται και σε άλλες περιοχές ενώ είναι πιθανό να χιονίσει και σε μεγάλα υψόμετρα στα ορεινά της βόρειας χώρας. Βελτίωση των συνθηκών το Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα »

17 Σεπτεμβρίου 2022, 13:26

Ιδιαίτερα ζεστό Σαββατοκύριακο για τα ανατολικά / βόρεια ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 39° το Σάββατο και τους 35-36° την Κυριακή κατά τόπους. Η ζέστη δεν θα είναι το μόνο χαρακτηριστικό: Από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται ξέσπασμα καταιγίδων σε ΒΔ και Β τμήματα, οι οποίες την Κυριακή θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Περισσότερα »

14 Αυγούστου 2022, 10:39

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, η Αττική θα βρεθεί στο όριο της εκδήλωσης των φανομένων. Όμβροι και πιθανή καταιγίδα αναμένεται κυρίως στα βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού από αργά το μεσημέρι και μετά.

Περισσότερα »

14 Αυγούστου 2022, 00:35

Ακόμη ισχυρότερα φαινόμενα την Κυριακή 14 Αυγούστου καθώς το κυρίως τμήμα της διαταραχής θα εισέλθει στη χώρα μας από τα βορειοδυτικά ακολουθώντας πορεία προς τ’ανατολικά. Ισχυρές καταιγίδες, τόσο σε θαλάσσιες όσο και σε ηπειρωτικές περιοχές αναμένονται ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα »

11 Αυγούστου 2022, 16:16

Ημέρα ισχυρών καταιγίδων στη χώρα. Η κεντρική / δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Ήπειρος και η κεντρική και τμήματα της ανατολικής Στερεάς θα είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο. Καταιγίδες αναμένονται και σε άλλα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές.

Περισσότερα »

10 Αυγούστου 2022, 12:38

Καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι σε αρκετά τμήματα της Μακεδονίας καθώς και σε ανατολική Ήπειρο, δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τοπικά σε κεντρική Στερεά και κεντρικά τμήματα της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό.

Περισσότερα »

5 Αυγούστου 2022, 19:06

Επανεμφάνιση των φαινομένων αστάθειας (καταιγίδες) αναμένεται από αύριο (Σάββατο 6 Αυγούστου) και κυρίως την Κυριακή-Δευτέρα 7-8 Αυγούστου όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι καταιγίδες αν και σε μικρότερες εντάσεις θα συνεχιστούν και για το υπόλοιπο διάστημα της εβδομάδας αν και προς το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, υπάρχει η τάση για υποχώρηση των φαινομένων και ανόδου της θερμοκρασίας.

Περισσότερα »

27 Ιουλίου 2022, 17:02

Υψηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους έως και 39 βαθμούς, αλλά και ξέσπασμα καταιγίδων, σε Ήπειρο και Μακεδονία, τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας. Συνίσταται προσοχή διότι τα φαινόμενα θα είναι ενδεχομένως ισχυρά.

Περισσότερα »

25 Ιουλίου 2022, 23:51

Προσοχή συνίσταται για την Πέμπτη 28 Ιουλίου και όσον αφορά περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής / βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας λόγω της αυξημένης πιθανότητας εκδήλωσης καταιγίδων συνοδεία χαλαζοπτώσεων. Κατά τα άλλα, συνεχίζονται οι υψηλότερες του φυσιολογικού θερμοκρασίες, αν και κατά τις περισσότερες ημέρες, θα βρεθούν κάτω από τα όρια του καύσωνα.

Περισσότερα »

20 Ιουλίου 2022, 17:23

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου ξεκινάει το δεύτερο επεισόδιο καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 41-42° και τοπικά ίσως και τους 43° σε κλειστές περιοχές σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Από την Τρίτη 26 Ιουλίου η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο, αν και θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως ουσιαστικές ανάσες δροσιάς αναμένονται πλέον στο τελευταίο ΣΚ του μήνα με την επανεμφάνιση των φαινομένων αστάθειας.

Περισσότερα »

14 Ιουλίου 2022, 23:24

Ένα μήνα μετά το επεισόδιο καύσωνα που έπληξε τη δυτική Ευρώπη, ένα ακόμη πολύ ισχυρό θερμό κύμα έχει ήδη ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Αφρική. Πόσο ισχυρό θα είναι; Ποιά είναι η ομοιότητα με το προηγούμενο; Κατά πόσον θα επηρεαστεί και η χώρα μας;

Περισσότερα »

12 Ιουλίου 2022, 13:47

Με φυσιολογικές θερμοκρασίες μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου, οπότε αναμένεται άνοδος σε υψηλότερες του κανονικού – έως και τους 39-40 βαθμούς κατά τόπους την Κυριακή. Υποχώρηση των θερμοκρασιών από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, για σημειωθεί εκ νέου άνοδος προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Επανεμφάνιση των φαινομένων αστάθειας, αλλά σε τοπικό επίπεδο.

Περισσότερα »

8 Ιουλίου 2022, 22:24

Άστατος καιρός στην Αττική, με δύο διαστήματα όπου θα εκδηλωθούν φαινόμενα. Κατά το πρώτο μισό της ημέρας και κυρίως νωρίς το πρωί, επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και εκ νέου το βράδυ, επηρεάζοντας αρκετά τμήματα του νομού.

Περισσότερα »

8 Ιουλίου 2022, 21:54

Δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας Έκτορας, με ισχυρές καταιγίδες στο κεντρικό, βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο νωρίς το πρωί και εκ νέου από το βράδυ με πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και σε άλλες περιοχές επίσης.

Περισσότερα »

7 Ιουλίου 2022, 16:29

Η Αττική δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα, εκτός από τα δυτικά και βόρεια τμήματά της, όπου αναμένονται παροδικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τάση για αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα και μετά.

Περισσότερα »

7 Ιουλίου 2022, 16:15

Ημέρα ισχυρών καταιγίδων για την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και σε αρκετά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, των Επτανήσων καθώς και του βορειοδυτικού Αιγαίου. Ο χαρακτήρας των φαινομένων θα είναι επίμονος, με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων αλλά και ανεμοστρόβιλων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Περισσότερα »

6 Ιουλίου 2022, 11:41

Έντονα φαινόμενα αστάθειας για το υπόλοιπο της εβδομάδας και κακοκαιρία με πολύ ισχυρά φαινόμενα το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου 8-9 Ιουλίου. Πιθανή η εμφάνιση ανεμοστρόβιλων και χαλαζοπτώσεων.

Περισσότερα »

28 Ιουνίου 2022, 15:30

Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και αυτήν την εβδομάδα, με τάση να φτάσουν και τους 38° τοπικά, από την Παρασκευή 1/7 και μετά. Παράλληλα όμως θα συνεχιστούν οι καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά.

Περισσότερα »

24 Ιουνίου 2022, 22:07

Η Αττική δεν θα βρεθεί στην τροχιά των ισχυρών καταιγίδων το βράδυ του Σαββάτου όμως, η γενικότερη διαταραχή που θα τις προκαλέσει θα αυξήσει τη συννεφιά στο νομό και είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά αν και πιο ανεκτά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Περισσότερα »

24 Ιουνίου 2022, 21:44

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες στα όρια του καύσωνα ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστούν και οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένονται εκτεταμένα και ισχυρά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας από το βράδυ του Σαββάτου έως και το πρωί της Κυριακής.

Περισσότερα »

23 Ιουνίου 2022, 21:39

Υποχωρεί η ζέστη και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 33 βαθμούς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Οι καταιγίδες της ηπειρωτικής χώρας ενδέχεται να γίνουν κι εδώ αντιληπτές από αργά το απόγευμα και μετά.

Περισσότερα »

23 Ιουνίου 2022, 20:49

Η ζέστη των ημερών λήγει με εντυπωσιακό και δυνητικά επικίνδυνο τρόπο. Η δραστηριότητα των καταιγίδων μεταφέρεται σε πολλές ακόμη ηπειρωτικές περιοχές της ανατολικής χώρας, με εκδήλωση ξαφνικών και κατά τόπους ισχυρών καταιγίδων, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων. Η θερμοκρασία υποχωρεί κατά 6 βαθμούς περίπου.

Περισσότερα »

22 Ιουνίου 2022, 21:57

Αν και ημέρα καύσωνα με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους και τους 41-42 βαθμούς στα ηπειρωτικά, αναμένονται και πάλι φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια / βορειοανατολικά τμήματα με ξαφνικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Κατά τα άλλα, εξαιτίας του ενισχυμένου ΒΔ ρεύματος, ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι μεγάλος.

Περισσότερα »

21 Ιουνίου 2022, 17:44

Συσχετίζεται ο καύσωνας που έπληξε τα δυτικότερα τμήματα της Ευρώπης, με τον καύσωνα που αναμένεται στην περιοχή μας; Ποιό από τα δύο επεισόδια είναι ισχυρότερο και ποιές είναι οι θερμοκρασιακές αποκλίσεις;

Περισσότερα »

20 Ιουνίου 2022, 17:57

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου μπαίνουμε σε ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών / πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με την κορύφωσή τους μεταξύ Πέμπτης 23 και Δευτέρας 27 Ιουνίου όπου θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας υποχωρούν αν και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας διατηρούνται τοπικά και ενδέχεται το Σάββατο 25 Ιουνίου να είναι έντονα. Επιστροφή σε κανονικές θερμοκρασίες δεν διακρίνεται παρά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Περισσότερα »

18 Ιουνίου 2022, 01:17

Αρκετά δροσερό Σαββατοκύριακο στην Αττική με πιθανότητα βροχής κυρίως στα βόρεια τμήματα από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής. Αρκετά ενισχυμένοι οι βοριάδες την Κυριακή, με προοπτική να φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα ανατολικά του νομού.

Περισσότερα »

18 Ιουνίου 2022, 01:00

Η εκδήλωση καταιγίδων κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα το Σάββατο, με σχετική βελτίωση την Κυριακή. Βροχές / καταιγίδες, θα έχουν και κάποιες νησιωτικές περιοχές: Έτσι, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής βροχές / καταιγίδες αναμένονται και στο κεντρικό και βορειοδυτικό Αιγαίο και σε περιοχές που βρέχονται από αυτό.

Περισσότερα »

15 Ιουνίου 2022, 22:45

Αντίθετα με πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι αρκετά καλύτερος στην Αττική με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Ο νομός θα επηρεαστεί περισσότερο από τον “καιρό του Αιγαίου” και το πρώιμο μελτέμι θα κυριαρχήσει φτάνοντας τοπικά και τα 7 μποφόρ στη Λαυρεωτική (4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές).

Περισσότερα »

15 Ιουνίου 2022, 22:38

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με έμφαση στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στην κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Περισσότερα »

15 Ιουνίου 2022, 12:13

Πιθανότητα καταιγίδας σε περιοχές της δυτικής Αττικής (Θριάσιο) αλλά και στα νοτιότερα τμήματα του λεκανοπεδίου.

Περισσότερα »

15 Ιουνίου 2022, 12:04

Ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, κατά τόπους στην Ήπειρο και στην ανατολική Μακεδονία. Φαινόμενα και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα »

14 Ιουνίου 2022, 23:00

Το κρεσέντο της θερμικής αστάθειας θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και δυτικότερα τμήματα καθώς και στα βορειοανατολικά. Η μοναδική ημέρα ύφεσης των φαινομένων θα είναι η Παρασκευή 17/6. Από την Τρίτη 21 Ιουνίου, η κατάσταση αλλάζει με βελτίωση του καιρού αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας ενδεχομένως και κοντά στα επίπεδα του καύσωνα προς το τέλος της εβδομάδας.

Περισσότερα »

12 Ιουνίου 2022, 22:09

Αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών στα βορειοανατολικά, βόρεια και βορειοδυτικά του νομού αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί, όμως οι συνθήκες για το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι βελτιωμένες, απλώς με διαστήματα συννεφιάς.

Περισσότερα »

12 Ιουνίου 2022, 21:32

Για μία ακόμη ημέρα παραμένει η αστάθεια στην περιοχή μας και συγκεκριμένες περιοχές της χώρας θα έχουν και πάλι ισχυρά φαινόμενα. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών / πρώτων πρωινών ωρών στην περιοχή των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπως και σε τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου, στη δυτική Στερεά Ελλάδα καθώς και στη δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο, αναμένονται καταιγίδες, ενδεχομένως ισχυρές. Εκτός αυτών και στην Κρήτη ο καιρός θα καταστεί άστατος, με όμβρους / καταιγίδες κυρίως σε κεντρικά και ανατολικά τμήματα του νησιού.

Περισσότερα »

11 Ιουνίου 2022, 22:06

Αρκετά πιθανή η εκδήλωση καταιγίδας στην Αττική και την Κυριακή 12 Ιουνίου και πάλι κυρίως σε κεντρικά και νότια τμήματα. Άστατος καιρός κατά το πρώτο μισό της ημέρας, με τάση βελτίωσης από αργά το μεσημέρι και μετά.

Περισσότερα »

11 Ιουνίου 2022, 21:35

Τρίτη ημέρα της κακοκαιρίας “Genesis”, κατά την οποία θα εκδηλωθούν εκ νέου ισχυρές καταιγίδες σε αρκετά τμήματα της χώρας (και νησιωτικά). Καλύτερες συνθήκες αναμένονται μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Περισσότερα »

10 Ιουνίου 2022, 22:58

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική, με φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού από αργά το πρωί και μετά. Οι καταιγίδες θα είναι ενδεχομένως ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και μετά.

Περισσότερα »

10 Ιουνίου 2022, 22:45

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία “Genesis”, καθώς το αίτιο που προκάλεσε τη διαταραχή θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μας: Η μετωπική επιφάνεια θα συνεχίσει να προκαλεί φαινόμενα κυρίως στη βόρεια χώρα τη νύχτα και το πρωί ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ασταθής ατμόσφαιρα θα προκαλέσει καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, σε πολλά ακόμη ηπειρωτικά τμήματα.

Περισσότερα »

9 Ιουνίου 2022, 22:34

Συγκριτικά με άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ο καιρός στην Αττική θα είναι καλύτερος όμως κι εδώ, από αργά το μεσημέρι αναμένεται επιδείνωση στα δυτικά τμήματα με όμβρους / καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία αργά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσουν τον Σαρωνικό και κεντρικότερες περιοχές. Αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων αλλά και υδροστρόβιλων / ανεμοστρόβιλων όπου εμφανιστούν καταιγίδες.

Περισσότερα »

9 Ιουνίου 2022, 22:12

Ημέρα έντονων και δυνητικά επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας καθώς επίσης και τα Επτάνησα, το βορειοδυτικό και το βόρειο Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες με μεγάλη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και ανεμοστρόβιλων / υδροστρόβιλων. Καλύτερες συνθήκες σε νότιο / νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Περισσότερα »

8 Ιουνίου 2022, 02:42

Έξαρση της ατμοσφαιρικής αστάθειας στη χώρα με καθημερινές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι / απόγευμα τις επόμενες ημέρες. Ιδιαίτερη προσοχή την Παρασκευή 10 Ιουνίου καθώς αναμένεται η επίσκεψη οργανωμένης διαταραχής (ψυχρό μέτωπο) από τα δυτκά με αυξημένη πιθανότητα πολύ ισχυρών φαινομένων.

Περισσότερα »

31 Μαΐου 2022, 00:03

Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας αλλά με σταδιακά μειούμενη ισχύ έως και το τέλος της εβδομάδας. Ταυτόχρονα όμως, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή καθημερινή άνοδο με προοπτική για έως 36° στο τέλος της εβδομάδας και ενδεχομένως και τους 37° στις αρχές της επόμενης. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας όμως είναι πιθανό οι καταιγίδες να επιστρέψουν σε αρκετές περιοχές της χώρας…

Περισσότερα »

28 Μαΐου 2022, 22:57

Αλλαγή του καιρού σε πολλά δυτικά τμήματα, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εμφανίσουν αξιοσημείωτη επιμονή στα δυτικά ενώ αναμένονται και χαλαζοπτώσεις κυρίως σε τμήματα της ανατολικής χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερη προσοχή σε ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνδυαστούν με ενισχυμένους ανέμους αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Περισσότερα »

25 Μαΐου 2022, 10:42

Τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας (μεσημεριανές / απογευματινές καταιγίδες) θα κυριαρχήσουν στο μοτίβο του καιρού των επόμενων ημερών με έξαρσή τους την Πέμπτη και την Παρασκευή 26-27/5 και εκ νέου την Κυριακή 29/5. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλές τιμές, φτάνοντας και τους 37° το Σάββατο 28/5, αλλά από την Κυριακή και μετά θα επιστρέψει σε κανονικές για την εποχή, τιμές.

Περισσότερα »

23 Μαΐου 2022, 10:52

Καταιγίδες από αργά το μεσημέρι σε τμήματα της Μακεδονίας, στη Θεσσαλία, στο ανατολικότερο τμήμα της Ηπείρου, σε κεντρική και βορειοανατολική Στερεά καθώς και σε κεντρική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς.

Περισσότερα »

21 Μαΐου 2022, 20:22

Από τη μία πλευρά οι υψηλές θερμοκρασίες και από την άλλη οι ισχυρές καταιγίδες που θα αναπτυχθούν σε κεντρικά και βόρεια τμήματα μετά το μεσημέρι, θα δημιουργήσουν έναν δυνητικά επικίνδυνο συνδυασμό. Προσοχή στην αλιεία αλλά και όσους προτιμήσουν τις ακτές για την Κυριακάτικη απόδρασή τους!

Περισσότερα »

20 Μαΐου 2022, 09:04

Παραμένουν οι βοριάδες στο Αιγαίο, πνέοντας σε έως θυελλώδεις εντάσεις σε κεντρικά και νότια τμήματα. Παράλληλα, νεφώσεις θα εμφανιστούν στα νοτιότερα τμήματα του πελάγους και θα προκαλέσουν όμβρους και τοπικές καταιγίδες.

Περισσότερα »

18 Μαΐου 2022, 23:45

Βροχερός καιρός μέχρι το πρωί, αλλά στη συνέχεια θα βελτιωθεί. Κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας, οι πολύ ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν τα 8 και πολύ τοπικά στα νοτιοανατολικά και τα 9 μποφόρ και η χαμηλή θερμοκρασία, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 20° το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα »

18 Μαΐου 2022, 23:34

Αρχικά μετά την αλλαγή της ημέρας, επιμένουν οι ισχυρές βροχές σε προσήνεμα τμήματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και στην ανατολική Πελοπόννησο με εκδήλωση καταιγίδων σε Αργοσαρωνικό και κεντρικό Αιγαίο, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέσα στο πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές στο νότιο Αιγαίο έως και το μεσημέρι. Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι πολύ ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ.

Περισσότερα »

17 Μαΐου 2022, 22:11

Εκδήλωση όμβρων και καταιγίδας από νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού. Απότομη αλλαγή του καιρού κατά τις βραδινές ώρες με ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων σε θυελλώδεις εντάσεις και εκδήλωση βροχής.

Περισσότερα »

17 Μαΐου 2022, 21:38

Η είσοδος ενός ψυχρού μετώπου από τα βορειοανατολικά θα προκαλέσει βίαιη αλλαγή του καιρού στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων σε πολύ θυελλώδεις εντάσεις.

Περισσότερα »

16 Μαΐου 2022, 23:43

Το ενδιαφέρον του καιρού αυτής της εβδομάδας εστιάζεται στην είσοδο ενός αρκετά “βίαιου” ψυχρού μετώπου από τα βορειοανατολικά, το οποίο αρχικά θα εντείνει τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας στα ηπειρωτικά την Τετάρτη 18/5, ρίχνοντας έως και 10° τη θερμοκρασία την Πέμπτη 19/5 με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων σε θυελλώδεις εντάσεις. Άνοδος της θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και το Σαββατοκύριακο, αλλά πιθανή νέα διαταραχή μας περιμένει την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

15 Μαΐου 2022, 19:56

Αν και η Αττική δεν θα ανήκει στις περιοχές όπου θα εμφανιστούν αξιοσημείωτα φαινόμενα, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν κάποιοι όμβροι τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες σε κεντρικά και βόρεια, βορειοδυτικά τμήματα του νομού ενώ πιθανότητα ασθενών βροχών υπάρχει επίσης και για τις νυχτερινές ώρες.

Περισσότερα »

15 Μαΐου 2022, 19:42

Παρόμοια με την Κυριακή 15 Μαΐου η εικόνα του καιρού στη χώρα καθώς τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας θα εκδηλωθούν και πάλι στις ίδιες περίπου περιοχές. Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε σχεδόν καλοκαιρινά επίπεδα, φτάνοντας σε κλειστές περιοχές τους 29-31 και τοπικά 32°

Περισσότερα »

14 Μαΐου 2022, 22:24

Αν και η Αττική δεν θα είναι στις περιοχές εμφάνισης έντονων φαινομένων, βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν το μεσημέρι / απόγευμα σε βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα και αμέσως μετά (αργά το απόγευμα / βράδυ) και σε κεντρικές περιοχές.

Περισσότερα »

14 Μαΐου 2022, 21:21

Φαινόμενα θερμικής αστάθειας στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία, κεντρική και βορειοανατολική Στερεά με τάση κίνησης προς τ’ανατολικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθούν και κάποιες βραδινές βροχές και σε παράκτιες περιοχές. Τοπικά φαινόμενα και στα δυτικά τμήματα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίες έως και τους 31-32° σε κλειστές περιοχές.

Περισσότερα »

10 Μαΐου 2022, 00:21

Με κανονικές θερμοκρασίες και φαινόμενα θερμικής αστάθειας (μεσημεριανές / απογευματινές μπόρες και καταιγίδες) σε βόρεια, βορειοδυτικά και κάποια κεντρικότερα τμήματα της χώρας και αυτήν την εβδομάδα. Αυξημένες συννεφιές και τοπικές βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο και σε νοτιότερες περιοχές (αλλά την Κυριακή ο καιρός εδώ θα βελτιωθεί). Πιθανώς ψυχρότερη και περισσότερο βροχερή η νέα εβδομάδα σε αρκετές περιοχές.

Περισσότερα »

4 Μαΐου 2022, 12:24

Συνεχίζονται τα φαινόμενα αστάθειας και αυτήν την εβδομάδα στη χώρα, απασχολώντας κυρίως ορεινές / ημιορεινές περιοχές. Από την Παρασκευή 6/5 και το Σαββατοκύριακο 7-8/5 θα έχουμε τη διέλευση ενός ακομη “σαχαριανού” χαμηλού, το οποίο θα φέρει εκ νέου ποσότητες σκόνης και αραιές νεφώσεις, περιορίζοντας την ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν, διατηρώντας τις θερμοκρασίες σχετικά χαμηλά στα ανατολικά, αυξημένες όμως στα δυτικά ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις τους 25°.

Περισσότερα »

1 Μαΐου 2022, 23:22

Κλειστός και βροχερός ο καιρός στην Ατττική για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και θα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σκόνη. Σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και βοριάδες έως τα 5 μποφόρ στα ανατολικά τμήματα.

Περισσότερα »

1 Μαΐου 2022, 23:07

Αρκετά νεφελώδης καιρός με σημαντική παρουσία σκόνης σε μέσα στρώματα της ατμόσφαιρας. Λασποβροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εκδήλωση καταιγίδων σε περιοχές της Πίνδου και κυρίως στα βορειοδυτικά. Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε κεντρικότερες ηπειρωτικές περιοχές και ενισχυμένοι βοριάδες στο νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Περισσότερα »

28 Απριλίου 2022, 22:55

Ακόμη εντονότερα φαινόμενα αστάθειας την Παρασκευή 29 Απριλίου σε περιοχές της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας σε σχέση με την Πέμπτη. Επιστροφή της αφρικανικής σκόνης και των αραιών νεφώσεων στα νοτιότερα, με ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο σε πολύ ισχυρές / θυελλώδεις κατά τόπους εντάσεις και πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Περισσότερα »

27 Απριλίου 2022, 01:14

Από το Πάσχα και μετά φαίνεται πως μπήκαμε στην περίοδο όπου η θερμική αστάθεια είναι η κύρια πηγή υετού στη χώρα μας ενώ ταυτόχρονα η παρουσία των οργανωμένων συστημάτων στην περιοχή μας αρχίζει να σπανίζει. Οι μπόρες / καταιγίδες θα είναι καθημερινό φαινόμενο κυρίως σε Πίνδο, τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Από την Παρασκευή 29/4 υποχωρεί η θερμοκρασία στην ανατολική και βόρεια χώρα όμως θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά καθώς το βόρειο ρεύμα ενισχύεται στο Αιγαίο.

Περισσότερα »

18 Απριλίου 2022, 23:51

Ηρεμεί ο καιρός για το υπόλοιπο της Μ.Εβδομάδας, αλλά ταυτόχρονα θα ακολουθήσει τα “πρότυπα” όπου οι συνθήκες της Μ.Πέμπτης και της Μ.Παρασκευής θα είναι αρκετά μουντές. Περισσότερο φωτεινές μέρες το Μ.Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα αν και δεν θα πρέπει να αποκλειστούν φαινόμενα αστάθειας (μεσημεριανές / απογευματινές μπόρες και καταιγίδες) κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Περισσότερα »

18 Απριλίου 2022, 00:51

Φθινοπωρινός ο καιρός στην Αττική με βροχές κυρίως κατά το Β’ μισό της ημέρας ενώ υπάρχει η πιθανότητα καταιγίδας τις μεσημεριανές ώρες.

Περισσότερα »

18 Απριλίου 2022, 00:36

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία στη χώρα, με τελείως χειμωνιάτικο καιρό από το γ. πλάτος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα και χιονοπτώσεις έως και ημιορεινά τμήματα της βόρειας χώρας. Ισχυρές καταγίδες αναμένονται σε δυτικά και στην Πελοπόννησο. Θυελλώδεις / πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, στο ξεκίνημα της ημέρας.

Περισσότερα »

15 Απριλίου 2022, 19:36

Επιδείνωση του καιρού και στην Αττική κυρίως την Κυριακή 17 Απριλίου, με εκδήλωση λασποβροχών κατά διαστήματα, κρύο και ενισχυμένους βορειοανατολικούς ανέμους,

Περισσότερα »

15 Απριλίου 2022, 12:24

Χειμώνας στη βόρεια Ελλάδα και καιρός “Σαχάρας” στα νοτιότερα τμήματα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς θα έχουμε έναν σπάνιο συνδυασμό ψυχρής εισβολής από τα Βαλκάνια, με τη διέλευση ενός σαχαριανού χαμηλού στα νοτιότερα τμήματα. Οι λασποβροχές της Κυριακής δεν αποκλείεται να είναι τελικά “κοκκινες” χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας!

Περισσότερα »

12 Απριλίου 2022, 17:10

Με ήπιο καιρό αυτή η εβδομάδα και άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία την Παρασκευή θα αγγίξει και τους 30° στα δυτικά ηπειρωτικά, αλλά το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, θα αρχίσουμε να επηρεαζόμαστε από ένα χαμηλό αφρικανικής προέλευσης, το οποίο θα συνδυαστεί με μεταφορά ψυχρών αερίων αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές. Η αρχή της Μ.Εβδομάδας θα είναι αρκετά χειμωνιάτικη σε κεντρικά και βόρεια με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί ιδίως από τη Μ.Τετάρτη και μετά, χωρίς να αποκλείονται όμως κατά τόπους βροχές και καταιγίδες (φαινόμενα αστάθειας).

Περισσότερα »

9 Απριλίου 2022, 23:08

Με αρκετή ηλιοφάνεια η ημέρα στην Αττική, προσοχή όμως στην ένταση των Δ/ΒΔ ανέμων μετά το απόγευμα αρχικά στη δυτική Αττική και στη συνέχεια σε κεντρικά / νότια τμήματα του νομού καθώς και στον Σαρωνικό.

Περισσότερα »

9 Απριλίου 2022, 18:02

Αλλαγή του καιρού σε δυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, με καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τόπους φαινόμενα και σε νοτιότερες περιοχές. Η αλλαγή αυτή δεν πρέπει να υποτιμηθεί καθώς εκτός των τοπικά ισχυρών φαινομένων θα συνοδευτεί και από ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις ανέμους Δ διευθύνσεων σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές.

Περισσότερα »

6 Απριλίου 2022, 22:45

Βροχές έως και το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού όπου υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Στη συνέχεια βελτίωση αλλά και καθαρότερη ατμόσφαιρα, ενώ μετά το απόγευμα αναμένονται ισχυροί δυτικοί άνεμοι σε πολλές περιοχές.

Περισσότερα »

6 Απριλίου 2022, 16:23

Βροχές σε ένα μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με έμφαση όμως στα ΒΔ τμήματά της με αρκετές ποσότητες σκόνης / λάσπης. Θυελλώδεις άνεμοι τοπικά έως και τα 9 μποφόρ, αισθητοί και σε ηπειρωτικές περιοχές.

Περισσότερα »