Επικράτεια: Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Νυχτερινές – πρώτες πρωινές ώρες: Άστατος καιρός με βροχές / καταιγίδες σε Σποράδες και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιάσουν αξιοσημείωτη εμμονή γι αυτό συνίσταται προσοχή. Ταυτόχρονα, άστατος καιρός με όμβρους αλλά και εκδήλωση καταιγίδων στην ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο, Λασίθι) κυρίως στα βόρεια και τα ορεινά. Καλύτερες συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με πιθανότητα σύντομων βροχών στις Κυκλάδες.

Πρωινές ώρες: Εξασθένηση των φαινομένων σε Εύβοια / Σποράδες όμως οι όμβροι / καταιγίδες θα επιμείνουν στο βόρειο τμήμα της Κρήτης, επηρεάζοντας ενδεχομένως και περιοχές των Χανίων / Ρεθύμνου.

Μεσημέρι – απόγευμα: Μετά τις 12 το μεσημέρι, αναμένονται αναπτύξεις νεφών σε πολλά τμήματα της Μακεδονίας, στην Ήπειρο στην κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και στα κεντρικά, δυτικά και νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, οι οποίες αργά το μεσημέρι / απόγευμα θα προκαλέσουν όμβρους και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Από αργά το απόγευμα και προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασίες: Στους 28-30° και τοπικά 31-32° στα ηπειρωτικά και έως τους 25-28° στα νησιωτικά αργά το μεσημέρι.

Άνεμοι: ΒΒΔ/ΒΔ έως και τα 7 μποφόρ σε νότια Εύβοια και βόρειες Κυκλάδες το μεσημέρι, στα 5-6 μποφόρ από ΒΔ διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικά στην ανατολική και νοτιοανατολική Κρήτη έως και τα 7 μποφόρ. Ασθενέστεροι άνεμοι στο Ιόνιο με κυρίαρχες τις Δ διευθύνσεις.


100 άρθρα διαθέσιμα

21 Μαρτίου 2023, 00:00

Σύντομη ατμοσφαιρική διαταραχή την Τρίτη 21/3 με βροχές κυρίως σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια / βορειοανατολικά τμήματα της χώρας αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα είναι καλός με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 22-25 το Σαββατοκύριακο 25-26/3. Επιδείνωση από τη Δευτέρα 27/3, η οποία θα είναι η αρχή μιας σειράς από κακοκαιρίες με πτώση της θερμοκρασίας ενδεχομένως και σε χειμερινά επίπεδα τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Περισσότερα »

16 Μαρτίου 2023, 12:34

Χειμωνιάτικο το διάστημα έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου, με νέες ισχυρότερες χιονοπτώσεις σε δυτική Μακεδονία (αλλά και άλλες περιοχές) από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Ταυτόχρονα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές της κεντρικής / ανατολικής και βόρειας χώρας μέχρι και ημιορεινά υψόμετρα. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στη συνέχεια και θα μετατοπιστούν κατά τόπους νοτιότερα, αλλά το κρύο (κυρίως στα ανατολικά) και οι ενισχυμένοι βοριάδες παραμένουν. Ηπιότερες συνθήκες την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

11 Μαρτίου 2023, 19:15

Αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι στην Αττική, με γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βοριάδων και βροχές. Λίγο νωρίτερα, εντονότερες βροχές σε ΒΔ/Β/ΒΑ τμήματα του νομού με αυξημένη πιθανότητα καταιγίδας. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα.

Περισσότερα »

10 Μαρτίου 2023, 17:24

Διαδοχικές κακοκαιρίες θα επηρεάσουν τη χώρα μας με βροχές, χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και εναλλαγές νοτιάδων και βοριάδων. Η πρώτη εξ αυτών αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ένα ακόμη χαμηλό θα διαμορφώσει τις συνθήκες της Κυριακής με πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα και ενίσχυση των βοριάδων. Νέα κακοκαιρία από την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Περισσότερα »

4 Μαρτίου 2023, 12:27

Άστατος καιρός στην Αττική με τις βροχές να εντοπίζονται κυριως κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου και μετά το μεσημέρι της Κυριακής κυρίως σε δυτικά και βόρεια / βορειοανατολικά τμήματα.

Περισσότερα »

4 Μαρτίου 2023, 12:05

Βροχερό Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά.

Περισσότερα »

24 Φεβρουαρίου 2023, 19:16

Η Αττική δεν θα επηρεαστεί από τις βροχοπτώσεις που θα εκδηλωθούν σε άλλα τμήματα της χώρας όμως, η παρουσία της Αφρικανικής σκόνης θα είναι έντονη κυρίως την Κυριακή. Σχετικά καλές συνθήκες την Καθαρά Δευτέρα, με έως μέτριους νοτιάδες.

Περισσότερα »

24 Φεβρουαρίου 2023, 18:51

Κύριο χαρακτηριστικό του τριημέρου, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ενισχυμένοι νοτιάδες και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης (ιδίως την Κυριακή). Δεν θα λείψουν οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά / βορειοδυτικά την Κυριακή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 21:01

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να απασχολούν κυρίως τα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα του νομού και κατά διαστήματα και τα βόρεια / βορειοανατολικά / ανατολικά τμήματα. Πιθανή πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 20:27

Συνεχίζονται για 5η ημέρα οι χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, κατά διαστήματα έντονες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 00:34

Κατά διαστήματα ισχυρές χιονοπτώσεις έως και το μεσημέρι ιδίως στα βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί σχετικά.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 00:25

Επιμένουν για τέταρτη ημέρα, οι χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα. Τάση ύφεσης των φαινομένων από το μεσημέρι και μετά.

Περισσότερα »

6 Φεβρουαρίου 2023, 21:49

Σε σχετική ύφεση η κακοκαιρία στην Αττική, με τις χιονοπτώσεις να εξασθενούν, χωρίς να σταματούν τελείως καθώς θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες.

Περισσότερα »

6 Φεβρουαρίου 2023, 21:27

Μετατόπιση του κύριου όγκου των χιονοπτώσεων σε περιοχές της ανατολικής χώρας από τη Βοιωτία και βορειότερα ενώ υποχωρούν τα φαινόμενα στη νοτιοανατολική Στερεά χωρίς ωστόσο να παύουν. Χιονοπτώσεις και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ συνεχίζονται τα φαινόμενα και στην Κρήτη.

Περισσότερα »

6 Φεβρουαρίου 2023, 00:02

Δύο σημαντικά διαστήματα επιδείνωσης διακρίνονται στο νομό, το πρώτο κατά τις νυχτερινές / πρωινές ώρες και το δεύτερο εκ νέου κατά τις βραδινές με πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και χιονόστρωση σε περιοχές άνω των 100μ

Περισσότερα »

5 Φεβρουαρίου 2023, 23:40

Συνεχίζονται οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά κυρίως σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια αλλά σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης κι των Κυκλάδων. Θα χιονίσει επίσης και σε πολλά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Περισσότερα »

3 Φεβρουαρίου 2023, 22:39

Κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται στην Αττική από νωρίς το πρωί της Κυριακής με ισχυρές χιονοπτώσεις έως και μηδενικά υψόμετρα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, αν και θα υπάρξει σχετική ύφεση μετά το απόγευμα.

Περισσότερα »

3 Φεβρουαρίου 2023, 21:45

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε κεντρικές και βόρειες ημιορεινές περιοχές κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και καταιγίδες το βράδυ στο νότιο Αιγαίο. Ραγδαία επιδείνωση του καιρού μέσα στη νύχτα προς Κυριακή με χιονοπτώσεις / χιονοκαταιγίδες αρχικά στο κεντρικό Αιγαίο και σύντομα και στην ανατολική Στερεά…

Περισσότερα »

28 Ιανουαρίου 2023, 02:58

Διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και παροδικές βροχές, οι οποίες θα εντοπίζονται κυρίως κατά το διάστημα από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής. Σταδιακή επικράτηση καιρού βορείου ρεύματος στη συνέχεια, με ασθενείς βροχές στα βόρεια.

Περισσότερα »

28 Ιανουαρίου 2023, 02:22

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο με διαστήματα βροχών / καταιγίδων στα νοτιότερα ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο. Τάση για πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή με σχετική ενίσχυση των βοριάδων.

Περισσότερα »

26 Ιανουαρίου 2023, 22:51

Άστατος καιρός στην Αττική με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές βροχές. Σε χειμερινά επίπεδα η θερμοκρασία.

Περισσότερα »

26 Ιανουαρίου 2023, 22:36

Άστατος καιρός με κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες / παράκτιες περιοχές ενώ θα χιονίσει και σε αρκετά ορεινά τμήματα. Λιγότερα ή καθόλου φαινόμενα σε βορειοδυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι εξασθενούν.

Περισσότερα »

25 Ιανουαρίου 2023, 21:59

Επιδείνωση του καιρού από νωρίς το μεσημέρι, πρώτα από τα δυτικά και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές του νομού Αττικής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένη πιθανότητα πλημμυρικών επεισοδίων. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Περισσότερα »

25 Ιανουαρίου 2023, 21:36

Πολύ έντονη και δυνητικά επικίνδυνη κακοκαιρία στη χώρα (Νηλέας), με ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά – κεντρικά – νότια ηπειρωτικά και Αιγαίο, ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια αλλά και συνοδεία θυελλωδών ανέμων. Αυξημένη πιθανότητα ανεμοστρόβιλων / υδροστρόβιλων στα νοτιότερα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα δεν θα επηρεάσουν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερα »

24 Ιανουαρίου 2023, 12:45

Ιδιαίτερα δραστήρια εβδομάδα, η οποία θα μας βάλει επιτέλους στο Χειμώνα. Το “μενού” περιλαμβάνει ισχυρές βροχές / καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις έως και τα ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας την Πέμπτη και επιμονή της κακοκαιρίας και τις επόμενες ημέρες. Εξίσου δραστήριο και χειμερινό το διάστημα των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου.

Περισσότερα »

22 Ιανουαρίου 2023, 23:48

Υψηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, όμως στα δυτικά και βορειοδυτικά οι συνθήκες θα παραμείνουν περίπου ίδιες με τις προηγούμενες ημέρες. Εδώ ο καιρός θα είναι σαφώς ψυχρότερος και με διαστήματα ισχυρών βροχών / καταιγίδων ενώ οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν στα ορεινά τμήματα.

Περισσότερα »

20 Ιανουαρίου 2023, 21:07

Παροδικές βροχές κυρίως το πρωί του Σαββάτου, το βράδυ, αλλά και κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Οι νοτιάδες τοπικά ισχυροί το Σάββατο, θα εξασθενήσουν την Κυριακή.

Περισσότερα »

20 Ιανουαρίου 2023, 20:30

Συνεχίζονται οι βροχές κατά διαστήματα, επηρεάζοντας περισσότερο τα δυτικά τμήματα της χώρας, χωρίς όμως να λείψουν και από άλλες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο.

Περισσότερα »

19 Ιανουαρίου 2023, 21:51

Βροχές το πρωί και στην Αττική με πιθανότητα καταιγίδας. Λίγο πριν το πέρασμα των φαινομένων αλλά και στην αρχική τους φάση αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι. Βελτίωση των συνθηκών από το μεσημέρι και μετά.

Περισσότερα »

19 Ιανουαρίου 2023, 21:38

Ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά θα σαρώσει τη χώρα με εκδήλωση βροχών σε αρκετές περιοχές αλλά και καταιγίδων κυρίως στα νοτιότερα και στα πελάγη συνοδεία θυελλωδών / πολύ θυελλωδών ανέμων. Σχετική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Περισσότερα »

17 Ιανουαρίου 2023, 00:12

Μια μακρά σειρά διαδοχικών ατμοσφαιρικών διαταραχών αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης 19/1, πιθανότατα έως και το τέλος του μήνα με βροχές αλλά και χιονοπτώσεις έως και ημιορεινά υψόμετρα της βόρειας και βορειοδυτικής χώρας αρχικά. Οι θυελλώδεις νοτιάδες των επόμενων ημερών θα αποτελέσουν τον προπομπό αυτής της κατάστασης.

Περισσότερα »

10 Ιανουαρίου 2023, 00:49

Η επίσκεψη του ψυχρού μετώπου στην Αττική αναμένεται κατά τις πρωινές ώρες με ισχυρές κατά διαστήματα βροχές και πιθανή καταιγίδα αλλά και πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 8 και κατά τόπους 9 μποφόρ. Σχετική βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι.

Περισσότερα »

10 Ιανουαρίου 2023, 00:26

Πρώτη ημέρα της πολυήμερης κακοκαιρίας στη χώρα με ισχυρά φαινόμενα λόγω του προπορευόμενου ψυχρού μετώπου που θα σαρώσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Επιστροφή των χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Περισσότερα »

10 Ιανουαρίου 2023, 00:18

Επιστροφή του καιρού μετά από 6 εβδομάδες…απουσίας με ένα ψυχρό μέτωπο “φθινοπωρινών” προδιαγραφών αρχικά την Τρίτη 10/1, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές / καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τέτοια, ώστε να επανεμφανιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο άστατος καιρός κυρίως στα νοτιότερα και στα ανατολικά θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 14/1.

Περισσότερα »

3 Ιανουαρίου 2023, 20:27

Η παρατεταμένη καλοκαιρία συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 8/1 με τον καιρό να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες ημέρες. Κάθε ημέρα θα είναι σχεδόν επανάληψη της προηγούμενης (με μικρές διαφοροποιήσεις οι οποίες περιγράφονται στο κείμενο). Από τη Δευτέρα 9/1 όμως ο καιρός αλλάζει σταδιακά καθώς οι αντικυκλωνικές πιέσεις υποχωρούν, επιτρέποντας σε μια σειρά από ατμοσφαιρικές διαταραχές κλιμακούμενης έντασης να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Περισσότερα »

28 Δεκεμβρίου 2022, 13:50

Συνεχίζεται ο πολύ ήπιος καιρός αρχικά μέχρι και το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς αλλά και στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης εβδομάδας του έτους, με κάποιες ενδείξεις αλλαγής προς το ψυχρότερο από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και μετά.

Περισσότερα »

20 Δεκεμβρίου 2022, 23:36

Ήπιες καιρικές συνθήκες οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα καθώς η ψυχρή μεταφορά των προηγούμενων 2 ημέρων θα σταματήσει. Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αρκετά ομιχλώδης και ψυχρός ιδίως στα ηπειρωτικά αλλά με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι. Η εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είναι παρόμοια με την προηγούμενη με τους βοριάδες να επιστρέφουν αρχικά αλλά στη συνέχεια ο καιρός να καθίσταται ήπιος προς την Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα »

13 Δεκεμβρίου 2022, 01:45

Διατηρεί το Φθινοπωρινό του πρόσωπο ο Δεκέμβριος και αυτήν την εβδομάδα, με παροδικές βροχές και πρόσκαιρη την παρουσία των βοριάδων κατά το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης. Σημαντική άνοδος στη συνέχεια με έως 24 βαθμούς το Σάββατο.

Περισσότερα »

9 Δεκεμβρίου 2022, 22:46

Βροχή και στην Αττική από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αργά το μεσημέρι οπότε είναι πιθανή και η εκδήλωση καταιγίδας. Ενισχυμένοι νοτιάδες στα νότια τμήματα του νομού αλλά και στον Σαρωνικό.

Περισσότερα »

9 Δεκεμβρίου 2022, 22:27

Βροχερό Σαββατοκύριακο με τα φαινόμενα κυρίως από το βράδυ του Σαββάτου. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, βροχές θα έχουν σημειωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καταιγίδες σε δυτικά, νότια ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, φτάνοντας σε εκτεταμένες περιοχές και τα 8 μποφορ, αισθητοί και στα ηπειρωτικά. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.

Περισσότερα »

7 Δεκεμβρίου 2022, 11:36

Μουντό και βροχερό το σκηνικό της Αττικής, με φαινόμενα κυρίως από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Περισσότερα »

6 Δεκεμβρίου 2022, 13:13

Φθινοπωρινό το μοτίβο του καιρού και αυτήν την εβδομάδα με βροχές και στα νοτιότερα ηπειρωτικά / νησιωτικά και καταιγίδες κυρίως το διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης 7-8 Δεκεμβρίου. Στροφή των ανέμων σε νοτιάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν προς το τέλος της εβδομάδας ανεβάζοντας τη θερμοκρασία, καθώς νέα διαταραχή αναμένεται στη χώρα μας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα »

4 Δεκεμβρίου 2022, 01:30

Παροδικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ασθενή βροχή σε αρκετές περιοχές του νομού.

Περισσότερα »

4 Δεκεμβρίου 2022, 01:12

Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και παροδικές βροχές σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της χώρς, με έμφαση σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μέτριοι / ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, εμφανιζόμενοι ως Α/ΝΑ στο Ιόνιο.

Περισσότερα »

30 Νοεμβρίου 2022, 17:45

Λίγο μετά την αλλαγή προς Πέμπτη, (το κυρίως) μέτωπο βροχών αλλά και καταιγίδων θα διέλθει πάνω από την Αττική με εκδήλωση κατά διαστήματα πολύ ισχυρών φαινομένων. Σταδιακή βελτίωση των συνθηκών μέσα στο πρωί.

Περισσότερα »

30 Νοεμβρίου 2022, 15:21

Συνεχείς βροχές εκδηλώνονται ήδη στα ανατολικά τμήματα της Επικράτειας ενώ κύμα ισχυρών βροχών / καταιγίδων αναμένεται να σαρώσει πολλά νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και περιοχές του Αιγαίου από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, με κίνηση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2022, 17:38

Χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο αλλά και το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας στην Αττική με αυξημένη συννεφιά, κατά διαστήματα ασθενείς βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένους ανέμους.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2022, 17:00

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού μέσα στο Σάββατο με κατά τόπους βροχές από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα τμήματα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της Κυριακής και κατά το πρώτο μισό της ημέρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 12:26

Απότομη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά τα μεσάνυκτα προς Τετάρτη με κύμα βροχών / καταιγίδων παροδικά ισχυρών στο νομό. Βελτίωση των συνθηκών αναμένεται μέσα στο πρωί της Τετάρτης και η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη στη συνέχεια. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 11:12

Ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά θα φέρει ένα κύμα ισχυρών βροχών / καταιγίδων αρχικά στα βορειοδυτικά το οποίο στη συνέχεια θα σαρώσει τη χώρα κινούμενο προς τα νοτιοανατολικά.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 10:45

Αρκετά δραστήριο παραμένει το επόμενο διάστημα με δύο κακοκαιρίες: Η πρώτη, φθινοπωρινού τύπου κατά το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης 22-23 Νοεμβρίου με βροχές σε όλη τη χώρα και η δεύτερη από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Η καιρική δραστηριότητα διατηρείται και την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

18 Νοεμβρίου 2022, 22:34

Πιθανότητα παροδικής βροχής το απόγευμα της Κυριακής. Κύριο χαρακτηριστικό ο Νοτιάς ο οποίος κατά διαστήματα θα είναι αρκετά ενισχυμένος ιδίως την Κυριακή στα νότια του νομού.

Περισσότερα »

18 Νοεμβρίου 2022, 22:04

Βροχερός καιρός κυρίως σε δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας ενδεχομένως και τους 30 βαθμούς στη βόρεια Κρήτη.

Περισσότερα »

15 Νοεμβρίου 2022, 11:09

Φθινοπωρινό το μοτίβο του καιρού αυτήν την εβδομάδα, με κατά διαστήματα βροχές σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Κακοκαιρία αναμένεται την Κυριακή 20/11, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 21/11 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταιγίδες στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Περισσότερα »

11 Νοεμβρίου 2022, 20:18

Νεφελώδες το Σάββατο στην Αθήνα, με σχετικά χαμηλές (σχεδόν χειμωνιάτικες) θερμοκρασίες και ψιλόβροχο. Βελτιωμένες συνθήκες την Κυριακή και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Περισσότερα »

11 Νοεμβρίου 2022, 20:04

Διαταραχή, με τροχιά από τα βορειοανατολικά προς το Ιόνιο, θα έχει σαν αποτέλεσμα τις βροχές σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα (με εξαίρεση τα νότια και ανατολικά). Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και θυελλώδεις βορειοανατολικοί έως και τα 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Περισσότερα »

7 Νοεμβρίου 2022, 21:17

Νέα αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή το βράδυ, με αύξηση των νεφώσεων και βροχές έως μέτριων εντάσεων το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου σε ένα μεγάλο τμήμα της Επικράτειας με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα, αλλά καλύτερες συνθήκες στο νότιο Αιγαίο.

Περισσότερα »

4 Νοεμβρίου 2022, 19:41

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού και στην Αττική με ισχυρές βροχές / καταιγίδες τη νύχτα προς Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η Κυριακή θα είναι αρκετά βροχερή με πιθανότητα ισχυρών φαινομένων

Περισσότερα »

4 Νοεμβρίου 2022, 19:23

Οι συνθήκες του Σαββατοκύριακου θα διαμορφωθούν από την πρώτη αμιγώς φθινοπωρινή κακοκαιρία, η οποία θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας. Το Σάββατο όσον αφορά τα δυτικά τμήματα και την Κυριακή όσον αφορά αρκετές περιοχές του Αιγαίου και τις νοτιότερες ηπειρωτικές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες ενώ κατά τόπους ισχυρές βροχές θα σημειωθούν και σε βορειότερα ηπειρωτικά τμήματα όπως για παράδειγμα στην κεντρική Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία.

Περισσότερα »

31 Οκτωβρίου 2022, 23:21

Το καιρικό ενδιαφέρον αυτής της εβδομάδας εστιάζεται στην κακοκαιρία που θα μας απασχολήσει από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα, με κορύφωση το Σάββατο και την Κυριακή. Πρόκειται για κακοκαιρία “φθινοπωρινού τύπου”, η οποία θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές / καταιγίδες σε δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Περισσότερα »

25 Οκτωβρίου 2022, 01:08

Σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με προοπτική να επιστρέψουν σε κανονικές τιμές προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες…

Περισσότερα »

17 Οκτωβρίου 2022, 22:47

Εβδομάδα βοριάδων και σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών στα ανατολικά και στο Αιγαίο χωρίς φαινόμενα, με εξαίρεση την Τρίτη 18/10 και την Παρασκευή 21/10 όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το Σάββατο 22/10 το σκηνικό του καιρού αλλάζει…

Περισσότερα »

14 Οκτωβρίου 2022, 22:13

Φθινοπωρινό το σκηνικό στην Αττική, με κυριαρχία του βορείου ρεύματος σε έως θυελλώδεις εντάσεις στα νοτιοανατολικά και παροδικές βροχές κυρίως κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν την Κυριακή.

Περισσότερα »

14 Οκτωβρίου 2022, 21:59

Μετατόπιση των ισχυρών καταιγίδων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και κατά το Α’ μισό της Κυριακής με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο σε θυελλώδεις εντάσεις.

Περισσότερα »

13 Οκτωβρίου 2022, 20:36

Βροχερή και φθινοπωρινή η ημέρα στην Αθήνα κυρίως κατά το πρώτο μισό της. Αίσθηση ψύχρας μετά το απόγευμα καθώς οι βοριάδες θα ενισχυθούν ιδίως στα ανατολικά.

Περισσότερα »

13 Οκτωβρίου 2022, 19:53

Ισχυρές καταιγίδες με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, υδροστρόβιλων και κατά τόπους πολύ ισχυρών ανέμων αναμένεται στα δυτικά τμήματα της χώρας. Βροχές αναμένονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Περισσότερα »

10 Οκτωβρίου 2022, 23:19

Η εβδομάδα θα είναι κάπως άστατη και κατά διαστήματα βροχερή κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, με ενδεχόμενο βροχών απο το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και σε νότια τμήματα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η προοπτική για τη διέλευση κάποιας οργανωμένης κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα οι απαραίτητες μετά τη θερινή ξηρασία βροχές, να καθυστερούν…

Περισσότερα »

4 Οκτωβρίου 2022, 10:20

Συνεχίζεται το θερμοκρασιακό “σκωτσέζικο ντους”, αυτή τη φορά στην ψυχρή του εκδοχή. Χαμηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες κατά 4-6 βαθμούς και ενισχυμένοι βοριάδες αυτήν την εβδομάδα, αλλά το σκηνικό αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα με περισσότερο ομιχλώδη και βροχερό (από την Τετάρτη 12/10) καιρό.

Περισσότερα »

1 Οκτωβρίου 2022, 09:53

Ιδιαίτερα ζεστό το Σάββατο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35-36° και τοπικά 37°. Από το απόγευμα όμως, αναμένεται ξέσπασμα καταιγίδων κατά τόπους ισχυρών αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή του καιρού με στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς και πτώση της θερμοκρασίας. Αρκετά δροσερότερη η Κυριακή κατά 4-6° στις περισσότερες περιοχές με καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Περισσότερα »

27 Σεπτεμβρίου 2022, 00:08

Οι ευχάριστες συνθήκες δίνουν τη θέση τους σε ένα σκηνικό νοτιά, βροχών (κυρίως δυτικά) και ιδιαίτερα αυξημένων θερμοκρασιών με κορύφωση το Σάββατο όπου αναμένονται έως και 35 βαθμοί. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου στα βόρεια και διαδοχικά και σε νοτιότερα τμήματα της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Περισσότερα »

20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:09

Ψυχρή και άστατη εβδομάδα με βροχές σε δυτικά / νοτιοδυτικά την Τρίτη 20/9 ενώ από την Τετάρτη 21/9 μέχρι την Παρασκευή 23/9 αναμένονται και σε άλλες περιοχές ενώ είναι πιθανό να χιονίσει και σε μεγάλα υψόμετρα στα ορεινά της βόρειας χώρας. Βελτίωση των συνθηκών το Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα »

17 Σεπτεμβρίου 2022, 13:26

Ιδιαίτερα ζεστό Σαββατοκύριακο για τα ανατολικά / βόρεια ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 39° το Σάββατο και τους 35-36° την Κυριακή κατά τόπους. Η ζέστη δεν θα είναι το μόνο χαρακτηριστικό: Από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται ξέσπασμα καταιγίδων σε ΒΔ και Β τμήματα, οι οποίες την Κυριακή θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Περισσότερα »

14 Αυγούστου 2022, 10:39

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, η Αττική θα βρεθεί στο όριο της εκδήλωσης των φανομένων. Όμβροι και πιθανή καταιγίδα αναμένεται κυρίως στα βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού από αργά το μεσημέρι και μετά.

Περισσότερα »

14 Αυγούστου 2022, 00:35

Ακόμη ισχυρότερα φαινόμενα την Κυριακή 14 Αυγούστου καθώς το κυρίως τμήμα της διαταραχής θα εισέλθει στη χώρα μας από τα βορειοδυτικά ακολουθώντας πορεία προς τ’ανατολικά. Ισχυρές καταιγίδες, τόσο σε θαλάσσιες όσο και σε ηπειρωτικές περιοχές αναμένονται ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα »

11 Αυγούστου 2022, 16:16

Ημέρα ισχυρών καταιγίδων στη χώρα. Η κεντρική / δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Ήπειρος και η κεντρική και τμήματα της ανατολικής Στερεάς θα είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο. Καταιγίδες αναμένονται και σε άλλα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές.

Περισσότερα »

10 Αυγούστου 2022, 12:38

Καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι σε αρκετά τμήματα της Μακεδονίας καθώς και σε ανατολική Ήπειρο, δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τοπικά σε κεντρική Στερεά και κεντρικά τμήματα της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό.

Περισσότερα »

5 Αυγούστου 2022, 19:06

Επανεμφάνιση των φαινομένων αστάθειας (καταιγίδες) αναμένεται από αύριο (Σάββατο 6 Αυγούστου) και κυρίως την Κυριακή-Δευτέρα 7-8 Αυγούστου όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι καταιγίδες αν και σε μικρότερες εντάσεις θα συνεχιστούν και για το υπόλοιπο διάστημα της εβδομάδας αν και προς το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, υπάρχει η τάση για υποχώρηση των φαινομένων και ανόδου της θερμοκρασίας.

Περισσότερα »

27 Ιουλίου 2022, 17:02

Υψηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους έως και 39 βαθμούς, αλλά και ξέσπασμα καταιγίδων, σε Ήπειρο και Μακεδονία, τα κύρια χαρακτηριστικά της ημέρας. Συνίσταται προσοχή διότι τα φαινόμενα θα είναι ενδεχομένως ισχυρά.

Περισσότερα »

25 Ιουλίου 2022, 23:51

Προσοχή συνίσταται για την Πέμπτη 28 Ιουλίου και όσον αφορά περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής / βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας λόγω της αυξημένης πιθανότητας εκδήλωσης καταιγίδων συνοδεία χαλαζοπτώσεων. Κατά τα άλλα, συνεχίζονται οι υψηλότερες του φυσιολογικού θερμοκρασίες, αν και κατά τις περισσότερες ημέρες, θα βρεθούν κάτω από τα όρια του καύσωνα.

Περισσότερα »

20 Ιουλίου 2022, 17:23

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου ξεκινάει το δεύτερο επεισόδιο καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 41-42° και τοπικά ίσως και τους 43° σε κλειστές περιοχές σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Από την Τρίτη 26 Ιουλίου η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο, αν και θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως ουσιαστικές ανάσες δροσιάς αναμένονται πλέον στο τελευταίο ΣΚ του μήνα με την επανεμφάνιση των φαινομένων αστάθειας.

Περισσότερα »

14 Ιουλίου 2022, 23:24

Ένα μήνα μετά το επεισόδιο καύσωνα που έπληξε τη δυτική Ευρώπη, ένα ακόμη πολύ ισχυρό θερμό κύμα έχει ήδη ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Αφρική. Πόσο ισχυρό θα είναι; Ποιά είναι η ομοιότητα με το προηγούμενο; Κατά πόσον θα επηρεαστεί και η χώρα μας;

Περισσότερα »

12 Ιουλίου 2022, 13:47

Με φυσιολογικές θερμοκρασίες μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου, οπότε αναμένεται άνοδος σε υψηλότερες του κανονικού – έως και τους 39-40 βαθμούς κατά τόπους την Κυριακή. Υποχώρηση των θερμοκρασιών από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, για σημειωθεί εκ νέου άνοδος προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Επανεμφάνιση των φαινομένων αστάθειας, αλλά σε τοπικό επίπεδο.

Περισσότερα »

8 Ιουλίου 2022, 22:24

Άστατος καιρός στην Αττική, με δύο διαστήματα όπου θα εκδηλωθούν φαινόμενα. Κατά το πρώτο μισό της ημέρας και κυρίως νωρίς το πρωί, επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και εκ νέου το βράδυ, επηρεάζοντας αρκετά τμήματα του νομού.

Περισσότερα »

8 Ιουλίου 2022, 21:54

Δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας Έκτορας, με ισχυρές καταιγίδες στο κεντρικό, βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο νωρίς το πρωί και εκ νέου από το βράδυ με πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και σε άλλες περιοχές επίσης.

Περισσότερα »

7 Ιουλίου 2022, 16:29

Η Αττική δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα, εκτός από τα δυτικά και βόρεια τμήματά της, όπου αναμένονται παροδικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τάση για αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα και μετά.

Περισσότερα »

7 Ιουλίου 2022, 16:15

Ημέρα ισχυρών καταιγίδων για την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και σε αρκετά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, των Επτανήσων καθώς και του βορειοδυτικού Αιγαίου. Ο χαρακτήρας των φαινομένων θα είναι επίμονος, με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων αλλά και ανεμοστρόβιλων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Περισσότερα »

6 Ιουλίου 2022, 11:41

Έντονα φαινόμενα αστάθειας για το υπόλοιπο της εβδομάδας και κακοκαιρία με πολύ ισχυρά φαινόμενα το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου 8-9 Ιουλίου. Πιθανή η εμφάνιση ανεμοστρόβιλων και χαλαζοπτώσεων.

Περισσότερα »

28 Ιουνίου 2022, 15:30

Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και αυτήν την εβδομάδα, με τάση να φτάσουν και τους 38° τοπικά, από την Παρασκευή 1/7 και μετά. Παράλληλα όμως θα συνεχιστούν οι καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά.

Περισσότερα »

24 Ιουνίου 2022, 22:07

Η Αττική δεν θα βρεθεί στην τροχιά των ισχυρών καταιγίδων το βράδυ του Σαββάτου όμως, η γενικότερη διαταραχή που θα τις προκαλέσει θα αυξήσει τη συννεφιά στο νομό και είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά αν και πιο ανεκτά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Περισσότερα »

24 Ιουνίου 2022, 21:44

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες στα όρια του καύσωνα ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστούν και οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένονται εκτεταμένα και ισχυρά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας από το βράδυ του Σαββάτου έως και το πρωί της Κυριακής.

Περισσότερα »

23 Ιουνίου 2022, 21:39

Υποχωρεί η ζέστη και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 33 βαθμούς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Οι καταιγίδες της ηπειρωτικής χώρας ενδέχεται να γίνουν κι εδώ αντιληπτές από αργά το απόγευμα και μετά.

Περισσότερα »

23 Ιουνίου 2022, 20:49

Η ζέστη των ημερών λήγει με εντυπωσιακό και δυνητικά επικίνδυνο τρόπο. Η δραστηριότητα των καταιγίδων μεταφέρεται σε πολλές ακόμη ηπειρωτικές περιοχές της ανατολικής χώρας, με εκδήλωση ξαφνικών και κατά τόπους ισχυρών καταιγίδων, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων. Η θερμοκρασία υποχωρεί κατά 6 βαθμούς περίπου.

Περισσότερα »

22 Ιουνίου 2022, 21:57

Αν και ημέρα καύσωνα με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους και τους 41-42 βαθμούς στα ηπειρωτικά, αναμένονται και πάλι φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια / βορειοανατολικά τμήματα με ξαφνικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Κατά τα άλλα, εξαιτίας του ενισχυμένου ΒΔ ρεύματος, ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι μεγάλος.

Περισσότερα »

21 Ιουνίου 2022, 17:44

Συσχετίζεται ο καύσωνας που έπληξε τα δυτικότερα τμήματα της Ευρώπης, με τον καύσωνα που αναμένεται στην περιοχή μας; Ποιό από τα δύο επεισόδια είναι ισχυρότερο και ποιές είναι οι θερμοκρασιακές αποκλίσεις;

Περισσότερα »

20 Ιουνίου 2022, 17:57

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου μπαίνουμε σε ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών / πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με την κορύφωσή τους μεταξύ Πέμπτης 23 και Δευτέρας 27 Ιουνίου όπου θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας υποχωρούν αν και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας διατηρούνται τοπικά και ενδέχεται το Σάββατο 25 Ιουνίου να είναι έντονα. Επιστροφή σε κανονικές θερμοκρασίες δεν διακρίνεται παρά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Περισσότερα »

18 Ιουνίου 2022, 01:17

Αρκετά δροσερό Σαββατοκύριακο στην Αττική με πιθανότητα βροχής κυρίως στα βόρεια τμήματα από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής. Αρκετά ενισχυμένοι οι βοριάδες την Κυριακή, με προοπτική να φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα ανατολικά του νομού.

Περισσότερα »

18 Ιουνίου 2022, 01:00

Η εκδήλωση καταιγίδων κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα το Σάββατο, με σχετική βελτίωση την Κυριακή. Βροχές / καταιγίδες, θα έχουν και κάποιες νησιωτικές περιοχές: Έτσι, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής βροχές / καταιγίδες αναμένονται και στο κεντρικό και βορειοδυτικό Αιγαίο και σε περιοχές που βρέχονται από αυτό.

Περισσότερα »

15 Ιουνίου 2022, 22:45

Αντίθετα με πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι αρκετά καλύτερος στην Αττική με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Ο νομός θα επηρεαστεί περισσότερο από τον “καιρό του Αιγαίου” και το πρώιμο μελτέμι θα κυριαρχήσει φτάνοντας τοπικά και τα 7 μποφόρ στη Λαυρεωτική (4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές).

Περισσότερα »

15 Ιουνίου 2022, 22:38

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με έμφαση στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στην κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Περισσότερα »

15 Ιουνίου 2022, 12:13

Πιθανότητα καταιγίδας σε περιοχές της δυτικής Αττικής (Θριάσιο) αλλά και στα νοτιότερα τμήματα του λεκανοπεδίου.

Περισσότερα »