Επικράτεια: Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Photo by Serena Koi from Pexels: https://www.pexels.com/photo/a-full-moon-behind-the-dark-clouds-6337074/

Κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες:

Έως και το μεσημέρι:

Από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα:

Βραδινές ώρες:

Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων!

Θερμοκρασία:

Οι υψηλότερες μέγιστες αναμένονται σε νοτιοανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, φτάνοντας τους 32-34° τοπικά, ενώ στους 30-32° αναμένονται οι μέγιστες σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και στο εσωτερικό της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, οι μέγιστες αναμένονται κάτω των 30°, ενώ στην κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσουν τους 26°.

Άνεμοι:

Δ/ΒΔ στο Αιγαίο, αισθητοί κυρίως στο ανατολικό / νοτιοανατολικό τμήμα, φτάνοντας και τα 6 μποφόρ το μεσημέρι αλλά στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 και τοπικά έως 5 στην Κρήτη. Κατά διαστήματα ΒΔ στο Θερμαϊκό στα 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Όσον αφορά το Ιόνιο, αρχικά από διάφορες διευθύνσεις, πρόσκαιρα ισχυροί κατά τα διαστήματα εκδήλωσης των καταιγίδων ενώ, από το απόγευμα και μετά θα επικρατήσει ΒΔ ρεύμα ενισχυμένο στα 5 και στα περάσματα μεταξύ των Επτανήσων καθώς και στα ανοιχτά, έως και τα 6 μποφόρ.


7 άρθρα διαθέσιμα

4 Οκτωβρίου 2022, 21:28

Πολύ υψηλές ή και ακραίες θερμοκρασίες σημειώθηκαν την 1η Οκτωβρίου 2022, θυμίζοντας σε όσους ασχολούνται με την στατιστική του καιρού ένα αντίστοιχο περιστατικό πριν 32 χρόνια ακριβώς.

Περισσότερα »

4 Οκτωβρίου 2022, 10:20

Συνεχίζεται το θερμοκρασιακό “σκωτσέζικο ντους”, αυτή τη φορά στην ψυχρή του εκδοχή. Χαμηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες κατά 4-6 βαθμούς και ενισχυμένοι βοριάδες αυτήν την εβδομάδα, αλλά το σκηνικό αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα με περισσότερο ομιχλώδη και βροχερό (από την Τετάρτη 12/10) καιρό.

Περισσότερα »

1 Οκτωβρίου 2022, 11:23

Είναι οι συνθήκες κατάλληλες για μπάνιο αυτό το Σαββατοκύριακο; Πόσο υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες; Τί θα πρέπει να προσέξουμε το βράδυ του Σαββάτου;

Περισσότερα »

1 Οκτωβρίου 2022, 09:53

Ιδιαίτερα ζεστό το Σάββατο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35-36° και τοπικά 37°. Από το απόγευμα όμως, αναμένεται ξέσπασμα καταιγίδων κατά τόπους ισχυρών αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή του καιρού με στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς και πτώση της θερμοκρασίας. Αρκετά δροσερότερη η Κυριακή κατά 4-6° στις περισσότερες περιοχές με καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Περισσότερα »

27 Σεπτεμβρίου 2022, 00:08

Οι ευχάριστες συνθήκες δίνουν τη θέση τους σε ένα σκηνικό νοτιά, βροχών (κυρίως δυτικά) και ιδιαίτερα αυξημένων θερμοκρασιών με κορύφωση το Σάββατο όπου αναμένονται έως και 35 βαθμοί. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου στα βόρεια και διαδοχικά και σε νοτιότερα τμήματα της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Περισσότερα »

24 Σεπτεμβρίου 2022, 14:37

Παγετός στα ημιορεινά της βόρειας χώρας, ζεστή θάλασσα και 28° το μεσημέρι στα νοτιότερα, το ιδιαίτερο σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα »

18 Σεπτεμβρίου 2022, 22:25

Εντυπωσιακή αλλαγή των συνθηκών παρατηρήθηκε αργά το μεσημέρι / απόγευμα σε αρκετές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και της νότιας Εύβοιας. Γραφήματα και μικρή ανάλυση του φαινομένου σε αυτό το άρθρο.

Περισσότερα »