Ήρθε η στιγμή να…ανανεωθούμε!

Αυτό που βλέπετε πλέον είναι η αρχή της 3ης έκδοσης της ιστοσελίδας (V3).

Κάθε εμπόδιο, για καλό!

Η προηγούμενη έκδοση (V2), βρέθηκε εκτός δικτύου λόγω μιας απρόσμενης δυσλειτουργίας του server. Ταυτόχρονα, αυτή η έκδοση ήταν μεν υπό κατασκευή αλλά απείχε αρκετά από το να είναι λειτουργική καθώς σχεδιαζόταν να “ανέβει” online την Άνοιξη. Όμως βρισκόμαστε στο μέσον μιας πολύ ενδιαφέρουσας καιρικής περιόδου και αυτή η εξέλιξη επίσπευσε την υλοποίησή της. Προς το παρόν λοιπόν, αποφάσισα να ανεβάσω ένα πολύ μικρό τμήμα της τελικής έκδοσης και συγκεκριμένα ό,τι σχετίζεται με την αρθρογραφία καθώς και τους χάρτες του μοντέλου μας που αναπτύσσουμε σε συνεργασία με το δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας. Σταδιακά θα αρχίσουν να προστίθενται και τα νέα κομμάτια.

Τί είναι το ºUmeteo;

Το ºUmeteo κανονικά, δεν είναι απλώς μια ενημερωτική σελίδα για τον καιρό και τη μετεωρολογία. Στην τελική του μορφή πρόκειται για μια εφαρμογή που προσφέρει υπηρεσίες καιρού. Η αυτοματοποιημένη πρόγνωση, σχεδιάστηκε πάνω στη λογική μιας “μηχανής αναζήτησης” συνθηκών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και όχι απλώς σε προκαθορισμένες περιοχές, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα στις περισσότερες σελίδες. Ο αλγόριθμος που βρίσκεται πίσω από αυτήν την λειτουργία, έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την επεκτασιμότητα και ως εκ τούτου, είναι σε θέση να υποστηρίξει οποιαδήποτε υπηρεσία κριθεί απαραίτητο μελλοντικά.

Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, να επανέλθει η συγκεκριμένη λειτουργία (που υπήρχε και στη δεύτερη έκδοση) και να περάσουμε πλέον στη νέα εποχή. 🙂

Τί θα επακολουθήσει;

Τελευταίο και πιο σημαντικό:

Αν και το ºUmeteo στηρίχθηκε σε μια απλή αλλά αρκετά πρωτότυπη ιδέα (που θεωρώ πως παραμένει και σήμερα επίκαιρη), υπήρξαν πολλά εμπόδια στην υλοποίησή της. Αποτελεί όμως τον καρπό μιας προσπάθειας που γίνεται με αγάπη, επιμονή και αφοσίωση, σαν συνέχεια μιας γενικότερης επιθυμίας για σωστή και εύκολη καιρική ενημέρωση, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2004 (kyklogenesis, meteorasis για όσους θυμούνται…)!

Όλα αυτά τα χρόνια, τίποτε δεν θα είχε γίνει εάν δεν υπήρχε η συνεχής στήριξη και αγάπη σας, κάτι που αποτυπώνεται και στην επισκεψιμότητα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσω την προσπάθεια.

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να προχωρήσω, πάντα με ευθύνη και σεβασμό σε εσάς και στη νοημοσύνη σας ελπίζοντας να παραμείνει αυτή η σελίδα χρήσιμη στην καθημερινή σας περιήγηση.

Καλή χρονιά σε όλους!

Με εκτίμηση,
Νίκος Γκίκας, Ιανουάριος 2022.