Αττική: Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου 2023

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου πύκνωση των νεφών με εκδήλωση βροχών κατά διαστήματα κυρίως σε κεντρικά και βόρεια τμήματα έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αραιώσουν. Γενικά καθαρός καιρός την Κυριακή αν και τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Θερμοκρασία: Αισθητή πτώση από αργά το πρωί του Σαββάτου και μετά, οπότε θα προλάβει να φτάσει τους 14-15 βαθμούς στα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ελάχιστη το πρωί της Κυριακής αναμένεται στους 9-10° στα νότια, στα παράκτια προάστια καθώς και στο κέντρο της Αθήνας και μεταξύ 6-8° βαθμών στις υπόλοιπες περιοχές ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 14° στα νότια τμήματα και τους 12-13° στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Από ΝΔ διευθύνσεις, ασθενεις αρχικά αλλά μέσα στο πρωί του Σαββάτου θα στραφούν σε Δ σε ενίσχυση έως και τα 6-7 μποφόρ πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Μετά το μεσημέρι αναμένονται Β/ΒΔ άνεμοι έως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί εως και τα 6-7 μποφόρ στον κόλπο των Πεταλιών και στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές. Ενισχυμένοι άνεμοι και κατά τη διάρκεια της Κυριακής από ΒΔ διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.


3 άρθρα διαθέσιμα

30 Νοεμβρίου 2023, 00:23

Περίοδος νοτιάδων με άνοδο της θερμοκρασίας έως και τους 21-22 βαθμούς στα νοτιότερα ηπειρωτικά και αραιές νεφώσεις. Από το βράδυ του Σαββάτου 2/12 και κυρίως την Κυριακή 3/12 αναμένονται βροχές κυρίως σε δυτικά, κεντρικά, βόρεια και βορειοανατολικά χωρίς μεγάλες εντάσεις. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα τη Δευτέρα 4/12 και την Τρίτη 5/12, τα φαινόμενα επιστρέφουν από την Τετάρτη 6/12 με μεγαλύτερη ένταση και επιστροφή των χιονοπτώσεων τουλάχιστον σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2023, 21:40

Χαμηλό βαρομετρικό με χαρακτηριστικά μετεωρολογικής βόμβας (δηλαδή σύστημα του οποίου η πίεση στο κέντρο του πέφτει πολύ γρήγορα), διήλθε από τα βόρεια τμήματα της χώρας με κατεύθυνση προς τη Μαύρη Θάλασσα με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις έως και χαμηλά υψόμετρα της βόρειας χώρας αλλά και την επικράτηση πολύ θυελλωδών / σφοδρών ανέμων στα πελάγη. Άρθρο σύνοψης και ανάλυσης της κακοκαιρίας αυτής.

Περισσότερα »

4 Ιουνίου 2023, 14:03

Από τον Απρίλιο του 2020, το Umeteo σε συνεργασία με το δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και την ιστοσελίδα arachovameteo.gr έχει αναπτύξει ένα μοντέλο πολύ υψηλής ανάλυσης για την κάλυψη των αναγκών του Παρνασσού και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του προγνωστικού συστήματος και μερικές από τις εσωτερικές του παραμετροποιήσεις.

Περισσότερα »