Αττική: Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου 2024

Τάση επιδείνωσης του καιρού την Κυριακή ιδίως κατά το Β’ μισό της με ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων και κατά τόπους ασθενείς βροχές (ψιχάλες) με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Τα φαινόμενα θα έχουν περισσότερο οργανωμένη μορφή το βράδυ της Κυριακής προς την αλλαγή της ημέρας. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει τους 18 βαθμούς, τόσο το μεσημέρι του Σαββάτου, όσο και την Κυριακή.

Αναλυτικά

Αραιές νεφώσεις με τάσεις αύξησης από αργά το πρωί του Σαββάτου. Από αργά το πρωί / μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα είναι βαρύτερος και δεν αποκλείονται σύντομες τοπικές βροχές οι οποίες θα περιέχουν ποσότητες σκόνης (λασποβροχές), φαινόμενα τα οποία αργά το βράδυ / αλλαγή της ημέρας προς Δευτέρα, θα οργανωθούν περισσότερο. Αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης το βράδυ της Κυριακής.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή.

Άνεμοι: Από Ν διευθύνσεις, στα 4-5 μποφόρ και έως 6 μποφόρ στα νότια τμήματα και στον Σαρωνικό, το Σάββατο. Αναλόγως και την Κυριακή, αν και από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ΝΝΑ/ΝΑ σε ενίσχυση έως και τα 6 μποφόρ σε αρκετές περιοχές και έως τα 7 μποφόρ στα νότια τμήματα του νομού.


3 άρθρα διαθέσιμα

19 Φεβρουαρίου 2024, 00:47

Βροχερό το σκηνικό αυτής της εβδομάδας με τους ανέμους όμως να στρέφονται σε νοτιάδες από το βράδυ της Πέμπτης 22/2 και μετά. Ιδίως την Τρίτη – Τετάρτη 20-21/2, ένα αργά κινούμενο αβαθές σύστημα στο νότιο Ιόνιο / κεντρική Μεσόγειο θα επιδεινώσει τον καιρό σε κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, με το επίκεντρο των φαινομένων να εντοπίζεται στην Πελοπόννησο. Εκτός των βροχών, αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, έως και σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Από την Παρασκευή 23/2 και μετά, περνάμε σε ένα διαφορετικό καιρικό μοτίβο με στροφή των ανέμων σε νοτιάδες με τον καιρό να είναι αρκετά βροχερός το Σαββατοκύριακο 24-25/2 ιδίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Διαδοχικές καιρικές διαταραχές παρόμοιων χαρακτηριστικών θα μας απασχολήσουν και την επόμενη (τελευταία) εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Περισσότερα »

16 Φεβρουαρίου 2024, 20:37

Το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά από το μεσημέρι της Κυριακής 11/2 μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας 12/2, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Επτάνησα, δυτικά ηπειρωτικά (κυρίως την Κυριακή) καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο (από το πρωί της Δευτέρας και μετά). Κατά το πέρασμά του από την ηπειρωτική χώρα σημειώθηκαν επίσης ισχυρά φαινόμενα αν και μικρότερης διάρκειας με την εξαίρεση της Αττικής και της νότιας Εύβοιας. Το γεγονός αυτό δεν αποτυπώθηκε σωστά από τα περισσότερα μοντέλα, με την εξαίρεση του μοντέλου του °Umeteo, το οποίο κατάφερε να αποδώσει περισσότερο ρεαλιστικά την εξέλιξη.

Περισσότερα »

4 Ιουνίου 2023, 14:03

Από τον Απρίλιο του 2020, το Umeteo σε συνεργασία με το δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και την ιστοσελίδα arachovameteo.gr έχει αναπτύξει ένα μοντέλο πολύ υψηλής ανάλυσης για την κάλυψη των αναγκών του Παρνασσού και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του προγνωστικού συστήματος και μερικές από τις εσωτερικές του παραμετροποιήσεις.

Περισσότερα »