Μεσοπρόθεσμη εκτίμηση: Τρίτη 22 έως Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Photo by Dorin Vancea on Unsplash

Αρκετά δραστήριο το προγνωστικό διάστημα, όπου αναμένονται δύο κακοκαιρίες. Η πρώτη θα είναι Φθινοπωρινού τύπου κατά το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης 22-23 Νοεμβρίου όπου ένα καλά οργανωμένο ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με ισχυρές βροχές / καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Στη συνέχεια οι άνεμοι θα αποκτήσουν περισσότερο Βόρεια συνισταμένη με τη θερμοκρασία να σημειώνει βαθμιαία πτώση μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, οπότε θα επηρεαστούμε από τη δεύτερη κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικα της, τις βροχές σε κεντρικά και νότια, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς. Ισχυρές ενδείξεις για εκ νέου κακοκαιρία και μέσα στην επόμενη εβδομάδα (Τρίτη – Τετάρτη 29-30/11).

Αναλυτικά

Τρίτη 22 Νοεμβρίου: Βροχές οι οποίες θα ενταθούν αλλά και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα οργανωθούν περισσότερο αρχικά σε Ήπειρο και βόρεια Επτάνησα και μέχρι την αλλαγή της ημέρας και σε πολλές ακόμη περιοχές της δυτικής χώρας. Βροχές από το απόγευμα και σε δυτική Μακεδονία, δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, κεντρική Στερεά, κεντρική Πελοπόννησο και σποραδικοί όμβροι σε Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες αραιές νεφώσεις με τάση να αυξηθούν από το απόγευμα. Μέγιστες Θερμοκρασίες: Στους 18-21° στα νοτιότερα ηπειρωτικά, σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, στους 15-18° στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: Στροφή σε Ν και ενίσχυσή τους από το απόγευμα έως και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και κατά διαστήματα σε περιοχές καναλισμού μεταξύ των Επτανήσων και 8. Προοδευτική ενίσχυση και στο Αιγαίο, ισχυροί μετά το μεσημέρι, φτάνοντας και τα 7 μποφόρ σε δυτικές Κυκλάδες, κεντρικό και βορειοδυτικό Αιγαίο από το απόγευμα και τοπικά το βράδυ έως και τα 8.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: Βροχές θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του 24ώρου σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Ισχυρά φαινόμενα υπό τη μορφή “κύματος” αναμένονται τη νύχτα σε πολλά τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και στα νοτιότερα της Θεσσαλίας, επηρεάζοντας στη συνέχεια από νωρίς το πρωί με την ίδια ένταση πολλές περιοχές του Αιγαίου και μετά το μεσημέρι κυρίως την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στις περιοχές αυτές αναμένονται και καταιγίδες. Όσον αφορά τα δυτικά τμήματα της χώρας, ο καιρός θα είναι άστατος ενώ βροχερός αναμένεται κυρίως κατά το Α’ μισό της ημέρας στη Μακεδονία. Μέγιστες θερμοκρασίες: Στους 16-19° στα νοτιότερα ηπειρωτικά τμήματα και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου, οι οποίες θα σημειωθούν τη νύχτα ενώ απότομη πτώση αναμένεται μετά το μεσημέρι. Έως τους 20-23° οι μέγιστες στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-17°. Άνεμοι: Ν/ΝΔ ιδιαίτερα ενισχυμένοι έως και τα 8 μποφόρ και τοπικά 9 στα πελάγη. Στροφή σε Δ μετά το πρωί στο Ιόνιο και εξασθένησή τους, αλλά στο Αιγαίο θα διατηρηθούν σε παρόμοιες εντάσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σχετική εξασθένηση αναμένεται στα δυτικότερα τμήματα του πελάγους μετά το μεσημέρι.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: Υποχωρούν τα ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, όμως ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος κατά τη διάρκεια της ημέρας με κατά διαστήματα βροχές (όμβρους), στα περισσότερα τμήματα πλην των δυτικών. Βελτιωμένες οι συνθήκες και στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά όπου τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Θερμοκρασίες: Στους 14-17° οι μέγιστες στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, έως τους 18-20° στα νοτιότερα. Άνεμοι: ΒΔ στο Ιόνιο έως ισχυροί στα ανοιχτά, ασθενείς – μέτριοι στο Αιγαίο, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο Θερμαϊκό.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου: Άστατος καιρός με διαστήματα ασθενών βροχών σε κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. Αίθριος ή σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά. Θερμοκρασίες: Σε πτώση στα βορειοανατολικά τμήματα όπου δεν θα ξεπεράσει τους 9-12°, φτάνοντας τους 11-14° στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας χώρας, στη Θεσσαλία και σε Κ/Α/Β Αιγαίο. Μέγιστες στους 14-17° στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Άνεμοι: Β/ΒΔ μέτριοι και κατά διαστήματα ισχυροί στο Αιγαίο, ενισχυμένοι κατά το Β’ μισό της ημέρας κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου: Αρχικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές αλλά στη συνέχεια αναμένονται νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και έπειτα σε άλλες περιοχές οι οποίες θα πυκνώσουν. Θερμοκρασίες: Σε περεταίρω μικρή πτώση με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 10-13° σε Θεσσαλία και βόρεια χώρα και τους 13-16° στα υπόλοιπα τμήματα. Άνεμοι: Στρέφονται σταδιακά σε ΒΑ και ενισχύονται έως και τα 7 μποφόρ σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα στραφούν σε Α/ΝΑ και θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, έως και τα 8 και ενδεχομένως 9 μποφόρ το βράδυ.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου: Αυξημένες νεφώσεις σε αρκετές περιοχές και βαρύτερος καιρός στα κεντρικά / νότια / ανατολικά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη, από ΒΑ διευθύνσεις στο Αιγαίο και Α/ΝΑ στο Ιόνιο, φτάνοντας τις πολύ ισχυρές / θυελλώδεις εντάσεις. Θερμοκρασίες: Μικρή ακόμη πτώση, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 9-12° σε Θεσσαλία και βόρεια χώρα και τους 11-14° στις υπόλοιπες περιοχές αλλά και στο Αιγαίο, εξαιρουμένων των νότιων τμημάτων όπου θα φτάσει τους 16-18°.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου: Αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και στο κεντρικό / νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη. Θερμοκρασίες: Μικρή περεταίρω πτώση σε κεντρικά / βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10°, φτάνοντας τους 11-14° στα ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ, υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στα δυτικά (έως 16-18°) και στο νότιο Αιγαίο (έως 20° στα νοτιοανατολικά). Άνεμοι: Σε θυελλώδεις εντάσεις από ΒΑ διευθύνσεις.

Επόμενες ημέρες

Δραστήριος ο καιρός και την Τρίτη 29/11 – Τετάρτη 30/11 με αυξημένη πιθανότητα ισχυρών βροχών σε αρκετά τμήματα και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής / βόρειας χώρας. Ενδείξεις για βελτιωμένες συνθήκες την Πέμπτη 1/12 – Παρασκευή 2/12 και σχετική άνοδο της θερμοκρασίας. Τα σενάρια εξέλιξης για το ΣΚ 3-4/12 (και μετά) είναι πολλά και πολλά εξ αυτών περιλαμβάνουν την εκ νέου κακοκαιρία στην περιοχή μας.


100 άρθρα διαθέσιμα

29 Μαΐου 2023, 13:01

Συνεχίζονται για περίπου 10 ημέρες ακόμη οι συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας στη χώρα μας, οι οποίες διαμόρφωσαν το σκηνικό της φετινής Άνοιξης. Γενίκευση των φαινομένων μεταξύ Τετάρτης 31/5 και Παρασκευής 2/6. Από την Τετάρτη 7/6 το μοτίβο διαφοροποιείται με υποχώρηση των φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας.

Περισσότερα »

22 Μαΐου 2023, 18:49

Συνθήκες αστάθειας και κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας 23-28/5 με τις βροχές / καταιγίδες να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα ηπειρωτικά, με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα την Παρασκευή 26/5 επηρεάζοντας και ανατολικότερα τμήματα ενώ, εκτός εποχής κακοκαιρία με βροχές ακόμη και σε νότια νησιωτικά τμήματα αναμένεται την Κυριακή 28/5 με κύριο χαρακτηριστικό επίσης, τους ενισχυμένους βοριάδες. Οι θερμοκρασίες παραμένουν γενικά σε τιμές κάτω του κανονικού.

Περισσότερα »

15 Μαΐου 2023, 11:55

Υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου 13-14/5 καθώς νέα κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα από την Τρίτη 16/5 μέχρι την Πέμπτη 18/5, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές / καταιγίδες σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αν και οι συνθήκες το Σαββατοκύριακο 20-21/5 θα είναι καλύτερες, δεν θα λείψουν οι συννεφιές και οι βροχές. Ιδιαίτερα άστατη η εβδομάδα από Δευτέρα 22/5 και μετά.

Περισσότερα »

8 Μαΐου 2023, 10:53

Κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας, η αυξημένη συννεφιά και οι βροχές σε δυτικά και βόρεια, με αρκετά φθινοπωρινή την εικόνα του καιρού. Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και αισθητή η παρουσία των βοριάδων στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας, εξασθένηση των ανέμων, αραιές νεφώσεις και πιθανή μεταφορά σκόνης το Σαββατοκύριακο 13-14/5 ωστόσο ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

4 Μαΐου 2023, 21:26

Βροχερή η νύχτα και το πρωινό της Παρασκευής, με εντονότερα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια τμήματα όπου είναι πιθανή και η εκδήλωση καταιγίδων.

Περισσότερα »

3 Μαΐου 2023, 22:39

Συνεχίζονται οι κατά τόπους ισχυρές βροχές τις επόμενες 48 ώρες (Πέμπτη – Παρασκευή) στη χώρα, με τον κύριο όγκο των φαινομένων να μετατοπίζεται σταδιακά σε ανατολικότερα τμήματα και σε περιοχές του Αιγαίου από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, σε ισχυρές ή πολύ ισχυρές εντάσεις, οι οποίοι θα επιμείνουν και το Σαββατοκύριακο αν και λίγο εξασθενημένοι.

Περισσότερα »

29 Απριλίου 2023, 17:31

Αυξημένες κατά διαστήματα συννεφιές αναμένονται και στην Αττική με πιθανότητα βροχής το πρωί της Κυριακής και το πρώτο μισό της Δευτέρας. Ευχάριστες θερμοκρασίες το μεσημέρι, σχετική ψύχρα το πρωί και ασθενείς άνεμοι.

Περισσότερα »

29 Απριλίου 2023, 17:18

Με όχι και τόσο καλό καιρό η Πρωτομαγιά 2023 στη χώρα μας, καθώς η συννεφιά θα είναι αρκετή σε πολλά τμήματα της Επικράτειας ενώ θα σημειωθούν και βροχές κυρίως σε κεντρικότερα, δυτικά και νότια αλλά και σε αρκετά ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι, ως αποτέλεσμα της θερμικής αστάθειας.

Περισσότερα »

24 Απριλίου 2023, 23:34

Νέα κακοκαιρία στη χώρα μας την Τετάρτη 26/4, η οποία θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Σάββατο 22/4. Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι την Παρασκευή 28/4 σε κάποιες περιοχές με τους βοριάδες ενισχυμένους και τη θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Καλές καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο 29-30/4, όμως η πρόγνωση για την Πρωτομαγιά είναι ακόμη δύσκολη υπόθεση. Σε γενικές γραμμές και η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα κυλήσει με αρκετά άστατο καιρό με πιθανότητα οργανωμένης κακοκαιρίας από την Τετάρτη 3/5.

Περισσότερα »

22 Απριλίου 2023, 02:48

Βροχερό το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα και σε αρκετές περιοχές της Αττικής, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από την αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή.

Περισσότερα »

22 Απριλίου 2023, 02:26

Έξαρση των φαινομένων θερμικής αστάθειας το Σάββατο 22 Απριλίου καθώς εκτός από τα ευνοϊκά θερμοκρασιακά προφίλ που προκαλούν έντονες ανοδικές κινήσεις και αναπτύξεις νεφών, αναμένεται επίσης μια μικρής κλίμακας διαταραχή που θα διασχίσει τη χώρα από τα ΒΔ προς τα ΝΑ. Οι δύο παραπάνω παράγοντες σε συνδυασμό αναμένεται να γενικεύσουν τα φαινόμενα στη χώρα με βροχές / καταιγίδες και σε νησιωτικές περιοχές εκτός των ηπειρωτικών τμημάτων.

Περισσότερα »

19 Απριλίου 2023, 23:28

Επανάληψη των φαινομένων της Τετάρτης 19/4 και την Πέμπτη 20/4 στην Αττική αν και σε πιο περιορισμένη έκταση, απασχολώντας κυρίως βορειοδυτικά, βόρεια, βορειοανατολικά τμήματα του νομού και τις βορειότερες περιοχές των Μεσογείων.

Περισσότερα »

19 Απριλίου 2023, 23:19

Συνεχίζονται τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας στη χώρα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας (του Πάσχα) αλλά και την επόμενη. Ιδίως το Σάββατο 22/4, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ βροχές θα σημειωθούν και σε πολλά νησιωτικά τμήματα επίσης, ακόμη και νοτιότερα.

Περισσότερα »

17 Απριλίου 2023, 18:21

Λίγες πρόσκαιρες βροχές στην Αθήνα και στο νομό τη νύχτα / νωρίς το πρωί και εκ νέου μετά το μεσημέρι (κυρίως στα βόρεια / βορειοανατολικά τμήματα).

Περισσότερα »

17 Απριλίου 2023, 18:09

Επανάληψη του καιρικού σκηνικού που επικράτησε τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη με τα φαινόμενα να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και να εκδηλώνονται στις ίδιες περίπου περιοχές.

Περισσότερα »

17 Απριλίου 2023, 01:59

Πρόσκαιρη βροχή σε τμήματα της Αττικής αργά το πρωί, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στη συνέχεια.

Περισσότερα »

17 Απριλίου 2023, 01:53

Κύμα βροχών / καταιγίδων τοπικά ισχυρών αναμένεται στη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά, επηρεάζοντας ένα μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας αλλά και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Λιγότερα ή καθόλου φαινόμενα στα νοτιότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Περισσότερα »

15 Απριλίου 2023, 21:31

Αλλαγή του καιρού από τα δυτικά και σταδιακά σε κεντρικά και βόρεια τμήματα μετά το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν στα δυτικά. Σε ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, δεν θα σημειωθούν βροχές.

Περισσότερα »

15 Απριλίου 2023, 01:13

Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και από το βράδυ σε τμήματα της δυτικής χώρας. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με την Μεγάλη Πέμπτη.

Περισσότερα »

14 Απριλίου 2023, 11:24

Τυπικός καιρός της Μ. Παρασκευής στη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Βροχές αναμένονται στα βόρεια αλλά και στα δυτικά τμήματα όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες. Σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και ενισχυμένοι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο.

Περισσότερα »

11 Απριλίου 2023, 00:02

Άστατος ο καιρός καθ’όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς καθημερινά θα σημειώνονται βροχές σε διάφορα τμήματα της χώρας. Περισσότερα φαινόμενα σε κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά. Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλότερα της εποχής επίπεδα και οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι κυρίως την Μ.Τρίτη (βοριάδες) και τη Μ.Παρασκευή (νοτιάδες).

Περισσότερα »

8 Απριλίου 2023, 02:17

Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το βράδυ της Κυριακής, η πιθανότητα βροχής είναι αυξημένη στα δυτικότερα τμήματα του νομού.

Περισσότερα »

8 Απριλίου 2023, 02:02

Λίγες βροχές το Σάββατο κυρίως σε Κρήτη / Δωδεκάνησα και αρκετή ηλιοφάνεια, όμως την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα κυρίως στα ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις εκ νέου σε ορεινά της κεντρικής / βόρειας χώρας.

Περισσότερα »

6 Απριλίου 2023, 23:44

Λίγες τοπικές βροχές σε βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά του νομού νωρίς το μεσημέρι, φαινόμενα τα οποία ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο και τμήματα του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Περισσότερα »

6 Απριλίου 2023, 22:07

Ύφεση των φαινομένων σε σχέση με την Πέμπτη, χωρίς όμως να σταματήσουν εντελώς. Συνεπώς και την Παρασκευή 7 Απριλίου, αναμένονται τοπικές βροχές / καταιγίδες (μπόρες) αρχικά σε τμήματα του Αιγαίου, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μεταφερθούν σε ηπειρωτικές περιοχές. Δεν θα λείψουν οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερα »

6 Απριλίου 2023, 10:14

Άστατή και βροχερή ημέρα κυρίως κατά το Β’ μισό της. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες κατά τις βραδινές ώρες.

Περισσότερα »

6 Απριλίου 2023, 01:05

Βροχερή και άστατη η Πέμπτη 6 Απριλίου στη χώρα με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα θυμίζοντας Μάρτιο σε αρκετές περιοχές.

Περισσότερα »

2 Απριλίου 2023, 13:38

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου και για τουλάχιστον 10 ημέρες (μέχρι περίπου τη Μ. Πέμπτη) οι συνθήκες θα είναι αρκετά άστατες με εκδήλωση βροχών σε καθημερινή βάση. Η αρχή γίνεται με τη δημιουργία ενός οργανωμένου χαμηλού στο Ιόνιο τη Δευτέρα 3/4 το οποίο κινούμενο ανατολικά μέχρι το βράδυ της Τρίτης, θα προκαλέσει αρκετές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά της χώρας.

Περισσότερα »

2 Απριλίου 2023, 01:00

Αρκετές νεφώσεις και κάποιες ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι κι σε περιοχές της Αττικής, με τους ανέμους να εξασθενούν όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Περισσότερα »

2 Απριλίου 2023, 00:51

Αρκετά συννεφιασμένη η Κυριακή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και βροχές με εξαίρεση το Αιγαίο και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι εξασθενούν.

Περισσότερα »

27 Μαρτίου 2023, 22:37

Γρήγορη αλλαγή του καιρού και στην Αττική από το μεσημέρι και μετά, με βροχές και καταιγίδα, αρχικα σε βόρεια και βορειοδυτικά και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές. Χιόνια αρχικά στα πολύ ορεινά αλλά στη συνέχεια και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Περισσότερα »

27 Μαρτίου 2023, 22:12

Απότομη αλλαγή του καιρού στη χώρα με βροχές αλλά και χιονοπτώσεις αρχικά σε ορεινές περιοχές και σταδιακά και σε χαμηλότερα υψόμετρα, οι οποίες θα εμφανιστούν από το απόγευμα ενδεχομένως και σε ημιπεδινές περιοχές κυρίως όσον αφορά την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τα νοτιότερα της Θεσσαλίας και τη βορειοανατολική χώρα.

Περισσότερα »

27 Μαρτίου 2023, 00:25

Από τις συνθήκες προχωρημένης Άνοιξης αυτό το Σαββατοκύριακο, περνάμε σε Χειμωνιάτικο καιρό την Τρίτη 28/3 με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα αλλά και επικίνδυνα για τις καλλιέργειες φαινόμενα παγετού το πρωί της Τετάρτης 29/3 σε ηπειρωτικές περιοχές. Αν και η θερμοκρασία θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε κανονικές τιμές (και λίγο υψηλότερες του φυσιολογικού το ΣΚ 1-2 Απριλίου), ο ψυχρός καιρός παραμονεύει εκ νέου από τη Δευτέρα 3 Απριλίου και μετά.

Περισσότερα »

21 Μαρτίου 2023, 00:00

Σύντομη ατμοσφαιρική διαταραχή την Τρίτη 21/3 με βροχές κυρίως σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια / βορειοανατολικά τμήματα της χώρας αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα είναι καλός με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 22-25 το Σαββατοκύριακο 25-26/3. Επιδείνωση από τη Δευτέρα 27/3, η οποία θα είναι η αρχή μιας σειράς από κακοκαιρίες με πτώση της θερμοκρασίας ενδεχομένως και σε χειμερινά επίπεδα τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Περισσότερα »

16 Μαρτίου 2023, 12:34

Χειμωνιάτικο το διάστημα έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου, με νέες ισχυρότερες χιονοπτώσεις σε δυτική Μακεδονία (αλλά και άλλες περιοχές) από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Ταυτόχρονα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές της κεντρικής / ανατολικής και βόρειας χώρας μέχρι και ημιορεινά υψόμετρα. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στη συνέχεια και θα μετατοπιστούν κατά τόπους νοτιότερα, αλλά το κρύο (κυρίως στα ανατολικά) και οι ενισχυμένοι βοριάδες παραμένουν. Ηπιότερες συνθήκες την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

11 Μαρτίου 2023, 19:15

Αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι στην Αττική, με γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βοριάδων και βροχές. Λίγο νωρίτερα, εντονότερες βροχές σε ΒΔ/Β/ΒΑ τμήματα του νομού με αυξημένη πιθανότητα καταιγίδας. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα.

Περισσότερα »

10 Μαρτίου 2023, 17:24

Διαδοχικές κακοκαιρίες θα επηρεάσουν τη χώρα μας με βροχές, χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και εναλλαγές νοτιάδων και βοριάδων. Η πρώτη εξ αυτών αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ένα ακόμη χαμηλό θα διαμορφώσει τις συνθήκες της Κυριακής με πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα και ενίσχυση των βοριάδων. Νέα κακοκαιρία από την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Περισσότερα »

4 Μαρτίου 2023, 12:27

Άστατος καιρός στην Αττική με τις βροχές να εντοπίζονται κυριως κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου και μετά το μεσημέρι της Κυριακής κυρίως σε δυτικά και βόρεια / βορειοανατολικά τμήματα.

Περισσότερα »

4 Μαρτίου 2023, 12:05

Βροχερό Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά.

Περισσότερα »

24 Φεβρουαρίου 2023, 19:16

Η Αττική δεν θα επηρεαστεί από τις βροχοπτώσεις που θα εκδηλωθούν σε άλλα τμήματα της χώρας όμως, η παρουσία της Αφρικανικής σκόνης θα είναι έντονη κυρίως την Κυριακή. Σχετικά καλές συνθήκες την Καθαρά Δευτέρα, με έως μέτριους νοτιάδες.

Περισσότερα »

24 Φεβρουαρίου 2023, 18:51

Κύριο χαρακτηριστικό του τριημέρου, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ενισχυμένοι νοτιάδες και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης (ιδίως την Κυριακή). Δεν θα λείψουν οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά / βορειοδυτικά την Κυριακή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 21:01

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να απασχολούν κυρίως τα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα του νομού και κατά διαστήματα και τα βόρεια / βορειοανατολικά / ανατολικά τμήματα. Πιθανή πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 20:27

Συνεχίζονται για 5η ημέρα οι χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, κατά διαστήματα έντονες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 00:34

Κατά διαστήματα ισχυρές χιονοπτώσεις έως και το μεσημέρι ιδίως στα βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί σχετικά.

Περισσότερα »

8 Φεβρουαρίου 2023, 00:25

Επιμένουν για τέταρτη ημέρα, οι χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα. Τάση ύφεσης των φαινομένων από το μεσημέρι και μετά.

Περισσότερα »

6 Φεβρουαρίου 2023, 21:49

Σε σχετική ύφεση η κακοκαιρία στην Αττική, με τις χιονοπτώσεις να εξασθενούν, χωρίς να σταματούν τελείως καθώς θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες.

Περισσότερα »

6 Φεβρουαρίου 2023, 21:27

Μετατόπιση του κύριου όγκου των χιονοπτώσεων σε περιοχές της ανατολικής χώρας από τη Βοιωτία και βορειότερα ενώ υποχωρούν τα φαινόμενα στη νοτιοανατολική Στερεά χωρίς ωστόσο να παύουν. Χιονοπτώσεις και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ συνεχίζονται τα φαινόμενα και στην Κρήτη.

Περισσότερα »

6 Φεβρουαρίου 2023, 00:02

Δύο σημαντικά διαστήματα επιδείνωσης διακρίνονται στο νομό, το πρώτο κατά τις νυχτερινές / πρωινές ώρες και το δεύτερο εκ νέου κατά τις βραδινές με πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και χιονόστρωση σε περιοχές άνω των 100μ

Περισσότερα »

5 Φεβρουαρίου 2023, 23:40

Συνεχίζονται οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά κυρίως σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια αλλά σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης κι των Κυκλάδων. Θα χιονίσει επίσης και σε πολλά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Περισσότερα »

3 Φεβρουαρίου 2023, 22:39

Κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται στην Αττική από νωρίς το πρωί της Κυριακής με ισχυρές χιονοπτώσεις έως και μηδενικά υψόμετρα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, αν και θα υπάρξει σχετική ύφεση μετά το απόγευμα.

Περισσότερα »

3 Φεβρουαρίου 2023, 21:45

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε κεντρικές και βόρειες ημιορεινές περιοχές κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και καταιγίδες το βράδυ στο νότιο Αιγαίο. Ραγδαία επιδείνωση του καιρού μέσα στη νύχτα προς Κυριακή με χιονοπτώσεις / χιονοκαταιγίδες αρχικά στο κεντρικό Αιγαίο και σύντομα και στην ανατολική Στερεά…

Περισσότερα »

28 Ιανουαρίου 2023, 02:58

Διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και παροδικές βροχές, οι οποίες θα εντοπίζονται κυρίως κατά το διάστημα από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής. Σταδιακή επικράτηση καιρού βορείου ρεύματος στη συνέχεια, με ασθενείς βροχές στα βόρεια.

Περισσότερα »

28 Ιανουαρίου 2023, 02:22

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο με διαστήματα βροχών / καταιγίδων στα νοτιότερα ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο. Τάση για πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή με σχετική ενίσχυση των βοριάδων.

Περισσότερα »

26 Ιανουαρίου 2023, 22:51

Άστατος καιρός στην Αττική με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές βροχές. Σε χειμερινά επίπεδα η θερμοκρασία.

Περισσότερα »

26 Ιανουαρίου 2023, 22:36

Άστατος καιρός με κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες / παράκτιες περιοχές ενώ θα χιονίσει και σε αρκετά ορεινά τμήματα. Λιγότερα ή καθόλου φαινόμενα σε βορειοδυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι εξασθενούν.

Περισσότερα »

25 Ιανουαρίου 2023, 21:59

Επιδείνωση του καιρού από νωρίς το μεσημέρι, πρώτα από τα δυτικά και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές του νομού Αττικής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένη πιθανότητα πλημμυρικών επεισοδίων. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Περισσότερα »

25 Ιανουαρίου 2023, 21:36

Πολύ έντονη και δυνητικά επικίνδυνη κακοκαιρία στη χώρα (Νηλέας), με ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά – κεντρικά – νότια ηπειρωτικά και Αιγαίο, ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια αλλά και συνοδεία θυελλωδών ανέμων. Αυξημένη πιθανότητα ανεμοστρόβιλων / υδροστρόβιλων στα νοτιότερα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα δεν θα επηρεάσουν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερα »

24 Ιανουαρίου 2023, 12:45

Ιδιαίτερα δραστήρια εβδομάδα, η οποία θα μας βάλει επιτέλους στο Χειμώνα. Το “μενού” περιλαμβάνει ισχυρές βροχές / καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις έως και τα ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας την Πέμπτη και επιμονή της κακοκαιρίας και τις επόμενες ημέρες. Εξίσου δραστήριο και χειμερινό το διάστημα των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου.

Περισσότερα »

22 Ιανουαρίου 2023, 23:48

Υψηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, όμως στα δυτικά και βορειοδυτικά οι συνθήκες θα παραμείνουν περίπου ίδιες με τις προηγούμενες ημέρες. Εδώ ο καιρός θα είναι σαφώς ψυχρότερος και με διαστήματα ισχυρών βροχών / καταιγίδων ενώ οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν στα ορεινά τμήματα.

Περισσότερα »

20 Ιανουαρίου 2023, 21:07

Παροδικές βροχές κυρίως το πρωί του Σαββάτου, το βράδυ, αλλά και κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Οι νοτιάδες τοπικά ισχυροί το Σάββατο, θα εξασθενήσουν την Κυριακή.

Περισσότερα »

20 Ιανουαρίου 2023, 20:30

Συνεχίζονται οι βροχές κατά διαστήματα, επηρεάζοντας περισσότερο τα δυτικά τμήματα της χώρας, χωρίς όμως να λείψουν και από άλλες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο.

Περισσότερα »

19 Ιανουαρίου 2023, 21:51

Βροχές το πρωί και στην Αττική με πιθανότητα καταιγίδας. Λίγο πριν το πέρασμα των φαινομένων αλλά και στην αρχική τους φάση αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι. Βελτίωση των συνθηκών από το μεσημέρι και μετά.

Περισσότερα »

19 Ιανουαρίου 2023, 21:38

Ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά θα σαρώσει τη χώρα με εκδήλωση βροχών σε αρκετές περιοχές αλλά και καταιγίδων κυρίως στα νοτιότερα και στα πελάγη συνοδεία θυελλωδών / πολύ θυελλωδών ανέμων. Σχετική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Περισσότερα »

17 Ιανουαρίου 2023, 00:12

Μια μακρά σειρά διαδοχικών ατμοσφαιρικών διαταραχών αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης 19/1, πιθανότατα έως και το τέλος του μήνα με βροχές αλλά και χιονοπτώσεις έως και ημιορεινά υψόμετρα της βόρειας και βορειοδυτικής χώρας αρχικά. Οι θυελλώδεις νοτιάδες των επόμενων ημερών θα αποτελέσουν τον προπομπό αυτής της κατάστασης.

Περισσότερα »

10 Ιανουαρίου 2023, 00:49

Η επίσκεψη του ψυχρού μετώπου στην Αττική αναμένεται κατά τις πρωινές ώρες με ισχυρές κατά διαστήματα βροχές και πιθανή καταιγίδα αλλά και πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 8 και κατά τόπους 9 μποφόρ. Σχετική βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι.

Περισσότερα »

10 Ιανουαρίου 2023, 00:26

Πρώτη ημέρα της πολυήμερης κακοκαιρίας στη χώρα με ισχυρά φαινόμενα λόγω του προπορευόμενου ψυχρού μετώπου που θα σαρώσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Επιστροφή των χιονοπτώσεων στα ορεινά.

Περισσότερα »

10 Ιανουαρίου 2023, 00:18

Επιστροφή του καιρού μετά από 6 εβδομάδες…απουσίας με ένα ψυχρό μέτωπο “φθινοπωρινών” προδιαγραφών αρχικά την Τρίτη 10/1, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές / καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τέτοια, ώστε να επανεμφανιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο άστατος καιρός κυρίως στα νοτιότερα και στα ανατολικά θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 14/1.

Περισσότερα »

3 Ιανουαρίου 2023, 20:27

Η παρατεταμένη καλοκαιρία συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 8/1 με τον καιρό να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες ημέρες. Κάθε ημέρα θα είναι σχεδόν επανάληψη της προηγούμενης (με μικρές διαφοροποιήσεις οι οποίες περιγράφονται στο κείμενο). Από τη Δευτέρα 9/1 όμως ο καιρός αλλάζει σταδιακά καθώς οι αντικυκλωνικές πιέσεις υποχωρούν, επιτρέποντας σε μια σειρά από ατμοσφαιρικές διαταραχές κλιμακούμενης έντασης να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Περισσότερα »

28 Δεκεμβρίου 2022, 13:50

Συνεχίζεται ο πολύ ήπιος καιρός αρχικά μέχρι και το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς αλλά και στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης εβδομάδας του έτους, με κάποιες ενδείξεις αλλαγής προς το ψυχρότερο από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και μετά.

Περισσότερα »

20 Δεκεμβρίου 2022, 23:36

Ήπιες καιρικές συνθήκες οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα καθώς η ψυχρή μεταφορά των προηγούμενων 2 ημέρων θα σταματήσει. Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αρκετά ομιχλώδης και ψυχρός ιδίως στα ηπειρωτικά αλλά με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι. Η εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είναι παρόμοια με την προηγούμενη με τους βοριάδες να επιστρέφουν αρχικά αλλά στη συνέχεια ο καιρός να καθίσταται ήπιος προς την Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα »

13 Δεκεμβρίου 2022, 01:45

Διατηρεί το Φθινοπωρινό του πρόσωπο ο Δεκέμβριος και αυτήν την εβδομάδα, με παροδικές βροχές και πρόσκαιρη την παρουσία των βοριάδων κατά το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης. Σημαντική άνοδος στη συνέχεια με έως 24 βαθμούς το Σάββατο.

Περισσότερα »

9 Δεκεμβρίου 2022, 22:46

Βροχή και στην Αττική από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αργά το μεσημέρι οπότε είναι πιθανή και η εκδήλωση καταιγίδας. Ενισχυμένοι νοτιάδες στα νότια τμήματα του νομού αλλά και στον Σαρωνικό.

Περισσότερα »

9 Δεκεμβρίου 2022, 22:27

Βροχερό Σαββατοκύριακο με τα φαινόμενα κυρίως από το βράδυ του Σαββάτου. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, βροχές θα έχουν σημειωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καταιγίδες σε δυτικά, νότια ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, φτάνοντας σε εκτεταμένες περιοχές και τα 8 μποφορ, αισθητοί και στα ηπειρωτικά. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.

Περισσότερα »

7 Δεκεμβρίου 2022, 11:36

Μουντό και βροχερό το σκηνικό της Αττικής, με φαινόμενα κυρίως από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Περισσότερα »

6 Δεκεμβρίου 2022, 13:13

Φθινοπωρινό το μοτίβο του καιρού και αυτήν την εβδομάδα με βροχές και στα νοτιότερα ηπειρωτικά / νησιωτικά και καταιγίδες κυρίως το διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης 7-8 Δεκεμβρίου. Στροφή των ανέμων σε νοτιάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν προς το τέλος της εβδομάδας ανεβάζοντας τη θερμοκρασία, καθώς νέα διαταραχή αναμένεται στη χώρα μας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα »

4 Δεκεμβρίου 2022, 01:30

Παροδικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ασθενή βροχή σε αρκετές περιοχές του νομού.

Περισσότερα »

4 Δεκεμβρίου 2022, 01:12

Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και παροδικές βροχές σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα της χώρς, με έμφαση σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μέτριοι / ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, εμφανιζόμενοι ως Α/ΝΑ στο Ιόνιο.

Περισσότερα »

30 Νοεμβρίου 2022, 17:45

Λίγο μετά την αλλαγή προς Πέμπτη, (το κυρίως) μέτωπο βροχών αλλά και καταιγίδων θα διέλθει πάνω από την Αττική με εκδήλωση κατά διαστήματα πολύ ισχυρών φαινομένων. Σταδιακή βελτίωση των συνθηκών μέσα στο πρωί.

Περισσότερα »

30 Νοεμβρίου 2022, 15:21

Συνεχείς βροχές εκδηλώνονται ήδη στα ανατολικά τμήματα της Επικράτειας ενώ κύμα ισχυρών βροχών / καταιγίδων αναμένεται να σαρώσει πολλά νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και περιοχές του Αιγαίου από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, με κίνηση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2022, 17:38

Χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο αλλά και το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας στην Αττική με αυξημένη συννεφιά, κατά διαστήματα ασθενείς βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένους ανέμους.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2022, 17:00

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού μέσα στο Σάββατο με κατά τόπους βροχές από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα τμήματα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της Κυριακής και κατά το πρώτο μισό της ημέρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 12:26

Απότομη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά τα μεσάνυκτα προς Τετάρτη με κύμα βροχών / καταιγίδων παροδικά ισχυρών στο νομό. Βελτίωση των συνθηκών αναμένεται μέσα στο πρωί της Τετάρτης και η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη στη συνέχεια. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 11:12

Ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά θα φέρει ένα κύμα ισχυρών βροχών / καταιγίδων αρχικά στα βορειοδυτικά το οποίο στη συνέχεια θα σαρώσει τη χώρα κινούμενο προς τα νοτιοανατολικά.

Περισσότερα »

22 Νοεμβρίου 2022, 10:45

Αρκετά δραστήριο παραμένει το επόμενο διάστημα με δύο κακοκαιρίες: Η πρώτη, φθινοπωρινού τύπου κατά το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης 22-23 Νοεμβρίου με βροχές σε όλη τη χώρα και η δεύτερη από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Η καιρική δραστηριότητα διατηρείται και την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα »

18 Νοεμβρίου 2022, 22:34

Πιθανότητα παροδικής βροχής το απόγευμα της Κυριακής. Κύριο χαρακτηριστικό ο Νοτιάς ο οποίος κατά διαστήματα θα είναι αρκετά ενισχυμένος ιδίως την Κυριακή στα νότια του νομού.

Περισσότερα »

18 Νοεμβρίου 2022, 22:04

Βροχερός καιρός κυρίως σε δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας ενδεχομένως και τους 30 βαθμούς στη βόρεια Κρήτη.

Περισσότερα »

15 Νοεμβρίου 2022, 11:09

Φθινοπωρινό το μοτίβο του καιρού αυτήν την εβδομάδα, με κατά διαστήματα βροχές σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Κακοκαιρία αναμένεται την Κυριακή 20/11, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 21/11 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταιγίδες στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Περισσότερα »

11 Νοεμβρίου 2022, 20:18

Νεφελώδες το Σάββατο στην Αθήνα, με σχετικά χαμηλές (σχεδόν χειμωνιάτικες) θερμοκρασίες και ψιλόβροχο. Βελτιωμένες συνθήκες την Κυριακή και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Περισσότερα »

11 Νοεμβρίου 2022, 20:04

Διαταραχή, με τροχιά από τα βορειοανατολικά προς το Ιόνιο, θα έχει σαν αποτέλεσμα τις βροχές σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα (με εξαίρεση τα νότια και ανατολικά). Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και θυελλώδεις βορειοανατολικοί έως και τα 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Περισσότερα »

7 Νοεμβρίου 2022, 21:17

Νέα αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή το βράδυ, με αύξηση των νεφώσεων και βροχές έως μέτριων εντάσεων το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου σε ένα μεγάλο τμήμα της Επικράτειας με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα, αλλά καλύτερες συνθήκες στο νότιο Αιγαίο.

Περισσότερα »

4 Νοεμβρίου 2022, 19:41

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού και στην Αττική με ισχυρές βροχές / καταιγίδες τη νύχτα προς Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η Κυριακή θα είναι αρκετά βροχερή με πιθανότητα ισχυρών φαινομένων

Περισσότερα »

4 Νοεμβρίου 2022, 19:23

Οι συνθήκες του Σαββατοκύριακου θα διαμορφωθούν από την πρώτη αμιγώς φθινοπωρινή κακοκαιρία, η οποία θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας. Το Σάββατο όσον αφορά τα δυτικά τμήματα και την Κυριακή όσον αφορά αρκετές περιοχές του Αιγαίου και τις νοτιότερες ηπειρωτικές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες ενώ κατά τόπους ισχυρές βροχές θα σημειωθούν και σε βορειότερα ηπειρωτικά τμήματα όπως για παράδειγμα στην κεντρική Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία.

Περισσότερα »

31 Οκτωβρίου 2022, 23:21

Το καιρικό ενδιαφέρον αυτής της εβδομάδας εστιάζεται στην κακοκαιρία που θα μας απασχολήσει από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα, με κορύφωση το Σάββατο και την Κυριακή. Πρόκειται για κακοκαιρία “φθινοπωρινού τύπου”, η οποία θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές / καταιγίδες σε δυτικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Περισσότερα »

25 Οκτωβρίου 2022, 01:08

Σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με προοπτική να επιστρέψουν σε κανονικές τιμές προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες…

Περισσότερα »

17 Οκτωβρίου 2022, 22:47

Εβδομάδα βοριάδων και σχετικά χαμηλών θερμοκρασιών στα ανατολικά και στο Αιγαίο χωρίς φαινόμενα, με εξαίρεση την Τρίτη 18/10 και την Παρασκευή 21/10 όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το Σάββατο 22/10 το σκηνικό του καιρού αλλάζει…

Περισσότερα »

14 Οκτωβρίου 2022, 22:13

Φθινοπωρινό το σκηνικό στην Αττική, με κυριαρχία του βορείου ρεύματος σε έως θυελλώδεις εντάσεις στα νοτιοανατολικά και παροδικές βροχές κυρίως κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν την Κυριακή.

Περισσότερα »

14 Οκτωβρίου 2022, 21:59

Μετατόπιση των ισχυρών καταιγίδων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και κατά το Α’ μισό της Κυριακής με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο σε θυελλώδεις εντάσεις.

Περισσότερα »

13 Οκτωβρίου 2022, 20:36

Βροχερή και φθινοπωρινή η ημέρα στην Αθήνα κυρίως κατά το πρώτο μισό της. Αίσθηση ψύχρας μετά το απόγευμα καθώς οι βοριάδες θα ενισχυθούν ιδίως στα ανατολικά.

Περισσότερα »

13 Οκτωβρίου 2022, 19:53

Ισχυρές καταιγίδες με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, υδροστρόβιλων και κατά τόπους πολύ ισχυρών ανέμων αναμένεται στα δυτικά τμήματα της χώρας. Βροχές αναμένονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Περισσότερα »

10 Οκτωβρίου 2022, 23:19

Η εβδομάδα θα είναι κάπως άστατη και κατά διαστήματα βροχερή κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας, με ενδεχόμενο βροχών απο το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και σε νότια τμήματα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η προοπτική για τη διέλευση κάποιας οργανωμένης κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα οι απαραίτητες μετά τη θερινή ξηρασία βροχές, να καθυστερούν…

Περισσότερα »