Επικράτεια: Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Photo by Serena Koi from Pexels: https://www.pexels.com/photo/a-full-moon-behind-the-dark-clouds-6337074/

Κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες:

Έως και το μεσημέρι:

Από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα:

Βραδινές ώρες:

Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων!

Θερμοκρασία:

Οι υψηλότερες μέγιστες αναμένονται σε νοτιοανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, φτάνοντας τους 32-34° τοπικά, ενώ στους 30-32° αναμένονται οι μέγιστες σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και στο εσωτερικό της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, οι μέγιστες αναμένονται κάτω των 30°, ενώ στην κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσουν τους 26°.

Άνεμοι:

Δ/ΒΔ στο Αιγαίο, αισθητοί κυρίως στο ανατολικό / νοτιοανατολικό τμήμα, φτάνοντας και τα 6 μποφόρ το μεσημέρι αλλά στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 και τοπικά έως 5 στην Κρήτη. Κατά διαστήματα ΒΔ στο Θερμαϊκό στα 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Όσον αφορά το Ιόνιο, αρχικά από διάφορες διευθύνσεις, πρόσκαιρα ισχυροί κατά τα διαστήματα εκδήλωσης των καταιγίδων ενώ, από το απόγευμα και μετά θα επικρατήσει ΒΔ ρεύμα ενισχυμένο στα 5 και στα περάσματα μεταξύ των Επτανήσων καθώς και στα ανοιχτά, έως και τα 6 μποφόρ.


3 άρθρα διαθέσιμα

30 Νοεμβρίου 2023, 00:23

Περίοδος νοτιάδων με άνοδο της θερμοκρασίας έως και τους 21-22 βαθμούς στα νοτιότερα ηπειρωτικά και αραιές νεφώσεις. Από το βράδυ του Σαββάτου 2/12 και κυρίως την Κυριακή 3/12 αναμένονται βροχές κυρίως σε δυτικά, κεντρικά, βόρεια και βορειοανατολικά χωρίς μεγάλες εντάσεις. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα τη Δευτέρα 4/12 και την Τρίτη 5/12, τα φαινόμενα επιστρέφουν από την Τετάρτη 6/12 με μεγαλύτερη ένταση και επιστροφή των χιονοπτώσεων τουλάχιστον σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Περισσότερα »

25 Νοεμβρίου 2023, 21:40

Χαμηλό βαρομετρικό με χαρακτηριστικά μετεωρολογικής βόμβας (δηλαδή σύστημα του οποίου η πίεση στο κέντρο του πέφτει πολύ γρήγορα), διήλθε από τα βόρεια τμήματα της χώρας με κατεύθυνση προς τη Μαύρη Θάλασσα με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις έως και χαμηλά υψόμετρα της βόρειας χώρας αλλά και την επικράτηση πολύ θυελλωδών / σφοδρών ανέμων στα πελάγη. Άρθρο σύνοψης και ανάλυσης της κακοκαιρίας αυτής.

Περισσότερα »

4 Ιουνίου 2023, 14:03

Από τον Απρίλιο του 2020, το Umeteo σε συνεργασία με το δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και την ιστοσελίδα arachovameteo.gr έχει αναπτύξει ένα μοντέλο πολύ υψηλής ανάλυσης για την κάλυψη των αναγκών του Παρνασσού και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του προγνωστικού συστήματος και μερικές από τις εσωτερικές του παραμετροποιήσεις.

Περισσότερα »